INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

csehország

ostrava

lövöldözés

Rendőrök érkeznek ahhoz az ostravai kórházhoz, amelyben lövöldözés történt 2019. december 10-én. Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint egy ismeretlen fegyveres nyitott tüzet az ostravai kórház járóbeteg-ellátójában, majd elmenekült. A lövöldözésben négy ember életét vesztette, ketten megsebesültek.

Főbe lőtte magát az ostravai ámokfutó

Infostart

A cseh rendőrség közölte: végzett magával az a férfi, aki kedd reggelben az ostravai egyetemi kórház traumatológiáján hat embert megölt és hármat megsebesített.

Tüzet nyitott egy akkor még ismeretlen fegyveres férfi kedd reggel egy ostravai kórházban, hat embert megölt, majd elmenekült a helyszínről. Az eset a Prágától 350 kilométerre keletre lévő, Morvaország és Szilézia határán fekvő iparváros 1200 fekvőhelyes egyetemi kórházában történt.

A rendőrség különleges egységei, köztük gyors reagálású osztagok kommandósai érkeztek a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is részt vettek a támadó utáni hajszában a városban. Egy autót kerestek, amely nem sokkal a vérengzés után hagyta el a helyszínt, és alig három órával a lövöldözés után meg is találták, benne az elkövetővel, aki fejbe lőtte magát.

A férfi a cseh rádió értesülései szerint Ctirad Vitásek, mérnökként dolgozott egy helyi cégnél. A főnöke arról beszélt, hogy a 42 éves férfi fejébe vette, hogy súlyos beteg, és senki sem hajlandó meggyógyítani. Az utóbbi hónapban már nem is dolgozott, két hete betegállományban volt.

Lapértesülések szerint személyes okai voltak a vérengzésnek, ennek ellenére a cseh rendőrség fokozta a biztonsági készültséget az adventi helyszínek és a kórházak környékén.

Jirí Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés a kórház traumatológiai osztályának várótermében történt nem sokkal hét óra után, az elkövető, aki csendben, szó nélkül nyitott tüzet, kilenc embert talált el, közülük négyen azonnal az életüket vesztették, ketten később haltak bele a sérüléseikbe. Egy embernek életveszélyesek a sérülései, őt jelenleg is műtik, míg ketten biztosan túlélik a támadást. Az áldozatok között négy férfi és két nő van.

A rendőrség a tettes indítékairól hivatalosan még semmit sem közölt, annyit árult el, hogy nem voltak tettestársai. Az autóval menekülő férfit egy rendőrségi helikopter vette üldözőbe, amikor főbe lőtte magát. Még életben volt, amikor rátaláltak, de már nem tudták megmenteni.

Andrej Babis kormányfő elhalasztotta észtországi hivatalos útját, és a helyszínre utazott, és oda tart Milos Zeman államfő is.

Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Kabon
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018