INFORÁDIÓ 
2020. október 2. péntek
Petra

brexit

nagy-britannia

fogadás

theresa may

Kaya Mar uniópárti brit művész Boris Johnson volt brit külügyminisztert (b) és Theresa May brit miniszterelnököt ábrázoló alkotásaival a londoni parlamentnél 2019. március 28-án. A brit kormány ezen a napon közölte, hogy tervei szerint március 29-én ismét a londoni alsóház elé kerülhet a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő, eddig kétszer is nagy többséggel elutasított megállapodás.

Így fogadnak a britek a brexit esélyeire

Híre terjedt, hogy a bizonytalanság és a közelgő időpontok miatt már nem lehet fogadni Nagy-Britanniában interneten és a fogadóirodákban a brexit időpontjára vagy a kilépés módjára, ám nincs olyan körülmény, amely meggátolná a briteket abban, hogy megtegyék a tétjeiket.

Március 29-én valóban lezárult egy fogadási lehetőség, Theresa May hosszabbítást harcolt ki, tehát az a dátum törlődött. De a britek, akik a lóverseny- és más sportfogadások régi hagyományán keresztül megszokták, hogy mindenre tehetnek tétet egy kis pénzszerzés vagy csak a játék kedvéért, tudják, hogy a brexittel kapcsolatban is az utolsó percig fogadhatnak.

Az egyik legnagyobb, 17 ezer alkalmazottat foglalkoztató brit fogadóiroda, a Ladbrokes, amelynek százszámra vannak fiókjai, és az interneten szintén elérhető, már öt fonttól, azaz körülbelül 1500 forintnyi összegtől elfogad téteket, elsősorban lóverseny-eredményekre és első osztályú labdarúgó-mérkőzésekre, de ugyanígy a brexit dátumára vagy mikéntjére.

A kisebb múltra visszatekintő, 1988-ban alapított ír fogadóiroda, a PaddyPower 27-féle brexit témájú lehetőséget kínál.

Jelenleg 4/6 sanszot ad arra, hogy az Egyesült Királyság még ez évben elhagyja az Európai Uniót és 11/10-es sanszot arra, hogy nem.

Feltételezi a PaddyPower, a többi fontosabb fogadóirodával, például a bet365-tel együtt, hogy Theresa May és az Európai Unió brexitmegállapodását a jelenleg tapasztalható nagy taktikázás ellenére mégsem szavazza meg a brit parlament, tehát paktum nélkül hagyja el az uniót a szigetország. A William Hill fogadóiroda klienseinek a 87 százaléka látja ezt a legvalószínűbb lehetőségnek.

Valószínű, hogy a küzdelembe egyre inkább belefáradó Theresa May miniszterelnök az unióból talán már májusban kizuhanó Nagy-Britannia e történelmi fontosságú eseménye után leköszön. Ki lesz az utódja? Erre a kérdésre ezrével tippelnek a fogadóirodáknál a politizálni szerető britek. A bohém természetű, bár újabban egyre komolyabb államférfiúi benyomást keltő volt külügyminiszterre,

Boris Johnsonra teszik legtöbben a tétjüket, 9/2 a jelenlegi esélye,

őt Jeremy Hunt, a hivatalban lévő külügyminiszter követi 8/1 aránnyal. Ha netán általános választások kiírására kényszerülne az ország, a szocialista ellenzék vezérének, Jeremy Corbynnak 5/1 esélyt tippelnek a fogadóirodák arra, hogy miniszterelnök lehessen a konzervatív párti jelölttel szemben.

Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Kapcsolódó hang

Az utolsó percig lehet fogadni a Brexitre
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018