eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Trump a német turistákat is távol tartja Amerikától

Trump a német turistákat is távol tartja Amerikától

A beutazással kapcsolatos új amerikai szigorítások visszavetették az Egyesült Államokba irányuló idegenforgalmat is. Kiváltképpen a németek gondolják meg magukat egyre nagyobb számban, hogy Donald Trump országában akarják-e eltölteni szabadságukat. Csaknem 20 százalékkal esett vissza az Egyesült Államokba irányuló német turizmus az új elnök hivatalba lépése óta.

Két évvel ezelőtt közel két és fél millió német töltötte szabadságát az Egyesült Államokban. Az egyik legtekintélyesebb német turisztikai magazin most felmérést készített arról, hogy befolyásolja-e az Amerikába irányuló német idegenforgalmat Donald Trump elnök politikája.

Az Egyesült Államok iránt érdeklődő németek körében minden második válaszadó úgy vélte, hogy az új elnök hivatalba lépése óta olyan légkör alakult ki Washingtonban, aminek hatására egyelőre szó sem lehet amerikai utazásról.

A legtöbben azzal érveltek, hogy még közvetve sem akarják anyagilag támogatni a Fehér Ház jelenlegi irányvonalát.

Ezt a hozzáállást megerősítik az utazási irodák is. Az Egyesült Államokba induló repülőjáratokra

az év eleje óta 20 százalékkal estek vissza a helyfoglalások.

A turisztikai magazin azonban megjegyzi azt is, hogy az igencsak jelentős visszaesésben némi szerepet játszik a dollár euróhoz viszonyított árfolyamának emelkedése, azaz, hogy az amerikai utakat – a múlt évhez viszonyítva – valamelyest drágultak.

Trump a német turistákat is távol tartja Amerikától

Az amerikai idegenforgalomra szakosodott hamburgi Canusa nevű utazási iroda vezetője, Johannes Finke óvatos derűlátással mégis úgy vélte, hogy akik korábban rendszeresen az Egyesült Államokban töltötték szabadságukat, most egyre nagyobb mértékben érdeklődnek a földrész északabbra fekvő országa, Kanada iránt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×