eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre több a turista Szlovákiában

Idén tovább emelkedhet a Szlovákiába érkező külföldi turisták száma, ezzel meghaladhatja a tavalyi rekordot is – véli a Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség. A Szlovákiát választó turisták száma az ország 1993-as létrejötte óta tavaly volt a legmagasabb: 4,3 millió. Az érdeklődők több mint harmada volt külföldi. Az ügynökség szerint 2016-ban ez a szám még magasabb lehet.

A Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség szerint a látogatottság tavalyi évhez viszonyított közel 10 százalékos emelkedése érdekes aránynak bizonyulna. „Tekintettel arra, miképp indult az esztendő, és arra, hogy az év második felében az Európai Unió Tanácsa elnökségi posztjának betöltése vár ránk, úgy gondolom, hogy a 4,3 milliós számot idén át tudjuk lépni” – tájékoztatott Igor Donoval a Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség vezérigazgatója.

Az igazgató azt is elmondta, hogy Szlovákia idegenforgalma erősnek bizonyul, és éppen ez az előnye annak, hogy ha Európában történne valami, akkor a szlovákok otthon maradnának, fenntartva ezzel a látogatottság számát.

Az idegenforgalmi ügynökség szerint a jelentős javulás a reklámtevékenységeknek is köszönhető. A szlovák idegenforgalmat több kiállításon, workshopon is népszerűsítették, de megjelent a médiában a nyomtatott sajtóban és számos televízió képernyőjén is. A televíziós marketingtevékenységek mellett a közösségi hálókon és az online világban megjelent hirdetések is sikeresnek bizonyultak, és különböző utazási portálokon is hirdették Szlovákia természeti szépségeit és kikapcsolódási lehetőségeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×