eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nőtt az orvosi műhiba áldozatainak száma

Németországban jelentősen nőtt az orvosi műhiba áldozatainak száma. Az ellenzéki Zöldpárt számára készült hivatalos kimutatás szerint 2010-ben 1712 páciens vesztette életét egészségügyi beavatkozás során.

Kiváltképpen a helytelen diagnózisból származó halálesetek száma nőtt 2010-ben. Mint a felmérést közlő Bildzeitung kiemeli, a félrekezelt betegségek nyomán 944-en vesztették életüket, ami csaknem 50 százalékos emelkedés.

Különösen a fertőtlenítés terén tapasztalható hanyagság okozta sok páciens halálát. A közelmúltban több kórház, köztük a tekintélyes müncheni szívgyógyászati központ is a bírálatok középpontjába került, miután kiderült, hogy a műtéteknél nem fordítottak kellő figyelmet a fertőtlenítésre.

Az orvosi beavatkozásokból bekövetkezett halálesetek okai között szerepelnek még a szervátültetések nyomán fellépő végzetes kimenetelű komplikációk, és nem egy páciens életébe került az is, hogy a műtétek során a sebészek bizonyíthatóan műhibát követtek el.

A betegeket képviselő szervezet bírálta a hivatalosan közölt adatot, amely szerinte messze elmarad a valósak mögött. Ezzel kapcsolatban a Berlinben kormányzó kereszténypártok helyettes frakcióvezetője közölte, hogy a koalíció törvénytervezet készít elő az orvosi műhibák áldozatainak anyagi kárpótlására. Eddig ugyanis ezek a személyek csak hosszadalmas bürokratikus csatározások után remélhettek jogorvoslatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×