eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Magyarázkodik a botrányról Sarkozy és felesége

Bármennyire is akarja Nicolas Sarkozy, nem sikerül véget vetni Franciaországban az elnöki pár megromlott kapcsolatáról szóló találgatásoknak. A múlt hétig a legtöbb francia lap óvatosan kezelte az affért, de miután a belső elhárítás főnöke bejelentette, hogy vizsgálatot folytattak az ügyben, a média immár gátlás nélkül rávetette magát a témára.

A legfrissebb fejlemény, hogy a first ladyvel hírbe hozott énekes és slágerdal író, Benjamin Biolay magánéletének a megsértése miatt beperelte a France 24 internetes hírtelevíziót. A művész nem kevesebb, mint 20 ezer eurós, mai árfolyamon közel 5,5 millió forintos kártérítést követel.

A 37 éves Biolay azt kifogásolja, hogy a szerkesztőség egy lapszemlében kritikátlanul átvette a brit sajtó beszámolóit, melyek a Carla Bruni-Sarkozyvel folytatott állítólagos intim viszonyáról szóltak.

Az államfőt mindeközben környezetvédelmi államtitkárával, a női karate bajnok Chantal Jouanno-val hozták hírbe. Nicolas Sarkozy azonban igyekszik a lehető legkevesebbet foglalkozni az üggyel. Ami egyáltalán nem egyszerű művelet. Az újságírók ugyanis lépten-nyomon felteszik neki a magánéletére vonatkozó kínos kérdéseket.

Legutóbb az Egyesült Államokban kellett hasonló érdeklődésre válaszolnia, és akkor azt mondta: mindez csupán jelentéktelen locsogás, majd hozzátette, a modern világ, a modern rendszer működése már csak ilyen.

A francia sajtó értesülése szerint az ügy miatt a köztársasági elnök időközben parkolópályára helyezte egyik közeli tanácsadóját, amiért az túlságosan vehemensen védte őt és feleségét, és ezzel további olajat öntött a tűzre.

Amint arról az Inforádióban beszámoltunk, Pierre Charon a pletykákról azt nyilatkozta, hogy azokkal nemzetközi pénzügyi körök valószínűleg destabilizálni akarják az elnöki párt, és rajtuk keresztül Franciaországot.

A kérdést a múlt héten maga Carla Bruni-Sarkozy igyekezett lezárni, egy váratlan rádióinterjúban hangsúlyozva, hogy nincs ügy, nincs összeesküvés és a pletykálkodás miatt senkin sem akarnak bosszút állni.

A megszólalás időzítése azonban rosszul sikerült, a belső elhárítás főnöke azzal csaknem egy időben ismerte el, hogy nyomoztak a híresztelők után, így a téma továbbra is napirenden maradt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×