INFORÁDIÓ
2022. május 17. kedd
Paszkál

Hiába terjed a vírus, nem oltatják magukat a németek

Infostart

Németországban is gyors ütemben terjed az újinfluenza. A berlini járványügyi intézet közlése szerint a fertőzésben megbetegedettek száma megközelíti a 76 ezret, és 20 fölé emelkedett a halottak száma.

A berlini Robert Koch Intézet úgy tudja, hogy csupán az elmúlt héten közel 15 ezren fertőződtek meg az új típusú influenzában, de a szakértők úgy vélik, hogy ez csupán a jéghegy csúcsa, mert nem minden megbetegedésről értesülnek.

A lakosság fenntartása változatlanul nagy az oltóanyaggal szemben. Felmérések szerint eddig alig polgárok alig 13 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát.

További problémát jelentenek az oltóanyag-ellátás terén mutatkozó fennakadások, ezért a hatóságok a média útján próbálnak hasznos tanácsokkal fellépni a járvány leküzdésére.

Ezek között első helyen szerepel a gyakori kézmosás. További jó tanács, hogy az emberek kerüljék a kézfogást vagy a szívélyes öleléseket, köhögés, illetve tüsszentés esetén pedig ne a kezüket tegyék a szájuk elé, hanem egyrészt forduljanak el, másrészt könyök tájon a karjukba köhögjenek.

Az elmúlt napokban komoly aggodalmat keltett, hogy több idős és egy 21 hónapos gyermek közvetlenül az oltás után halt meg. Az egészségügyi hatóságok még vizsgálják az oltás és a bekövetkezett halálesetek közötti lehetséges összefüggéseket, a legtöbb esetben azonban már kimutatták: az érintettek különböző, már korábban szerzett megbetegedésekben szenvedtek.

A német gyermekorvosok szövetsége arra int, hogy a gyermekek mielőbbi beoltására van szükség. Hangsúlyozzák azt is, hogy mielőbb oltassák be magukat azok, akiknek újszülöttekkel van dolguk, mert két hónapos kor előtt nem szabad semmilyen védőoltásban részesíteni a csecsemőket. A német határhoz közel fekvő svájci Bázel kantonban is egy csecsemő volt az újinfluenza első áldozata.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018