eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tracy Caldwell Dyson amerikai, Oleg Novickij orosz, Marina Vasziljevszkaja fehérorosz űrhajós (b-j) a Szojuz MSz-25 orosz űrhajó legénységének tagjai beszállás előtt a bajkonuri űrközpontban 2024. március 21-én. A három űrhajós a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra indul.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Megérkezett a Szojuz-25 orosz-fehérorosz-amerikai legénysége

Rákapcsolódott hétfőn a Szojuz MSZ-25 űrhajó orosz-fehérorosz-amerikai legénységével a Nemzetközi Űrállomás (ISS) Pricsal nevű moduljára - volt látható a repülésirányítás élő közvetítésében.

A Szojuz MSZ-25 szombaton indult Bajkonurból, miután a csütörtökön tervezett startot a vegyi áramforrásnál észlelt feszültségcsökkenés miatt elhalasztották.

Az űrhajó fedélzetén Oleg Novickij orosz, Marina Vasziljevszkaja fehérorosz és Tracy Dyson amerikai űrhajós érkezett meg az ISS-re.

Vasziljevszkaja az első nő a független Fehéroroszországból, aki átlépte a világűr határát.

Novickij és Vasziljevszkaja várhatóan április 6-án tér vissza a Földre Loral O'Hara amerikai űrhajós társaságában, aki 2023. szeptember 15. óta van az űrállomáson.

Az O'Harával együtt érkezett két orosz űrhajós, Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub több mint egy évet tölt az űrállomáson, és Dysonnal együtt tér vissza előreláthatólag szeptemberben.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×