eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Forradalmi felfedezés az inzulinról, remény a cukorbetegek számára

Rájöttek az amerikai Case Western Reserve University kutatói, hogy a diabéteszesek esetében miért nem működik megfelelően a stabil vércukorszintet fenntartó hormon, az inzulin.

A kutatás vezetője, Jonathan Stamler úgy véli, a nitrogén-oxid olyan, mindenütt jelenlévő hírvivő molekulává alakul, amely képes információkat megosztani a sejtek között – adta hírül az Origo a Cell tudományos magazin cikke alapján.

Egy olyan enzimet fedezünk fel, amely a nitrogén-oxidot az inzulinreceptorhoz köti, hogy az inzulint szabályozza. A túl nagy enzimaktivitás cukorbetegséget okoz.

De az a helyzet, hogy sok enzim számos fehérjére nitrogén-oxidot tesz, és így számos betegség új kezelését is lehetővé teszi” – részletezte Jonathan Stamler.

Azt is remélik, hogy a SCAN enzim blokkolásával a tudósok új kezelési módokat találhatnak a cukorbetegség legalább néhány típusára. Az 1-es típusú cukorbetegséget az inzulintermelés puszta hiánya okozza, így az valószínűleg más kezelési módot igényel.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×