eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Ha ez a lámpa ég a Merciken, akkor valami különös történik az autóval

Két amerikai államban engedélyt kapott a Mercedes arra, hogy speciális külső világítást alkalmazzon autóin.

Az új, türkízkék világítás arra figyelmezteti a többi közlekedőt, hogy az autó önvezető üzemmódban van - olvasható a totalcar.hu-n.

Kalifornia és Nevada államról van szó, az a két állam ugyanis, amelyben legálisan lehet használni a német autógyártó Drive Pilot autonóm vezetési technológiáját.

Ezt is csak korlátozással, azaz közlekedési dugókban és egyes főutakon akkor, amikor az autók sebessége 40 mph (65 km/h) alá lassul. Ezekben a helyzetekben a Drive Pilotot használó sofőr leveheti a kezét a kormánykerékről és a lábát a pedálokról. Megteheti, hogy teljesen megvonja a figyelmét a vezetésétől: filmeket néz, vagy videójátékokat játszik vagy szörfözik az interneten, amíg az autonóm vezetési rendszer nem figyelmezteti arra, hogy vegye át az autó vezetését.

Ilyen esetekben világíthat az autón elöl és hátul a türkizkék lámpa. A Mercedes azért választotta ezt a színt, mert felkelti az emberek figyelmét, és nem téveszthető össze semmi mással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjak év eleji egységesítéséből származó többletkiadásaikat, olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében. Az ágazati szereplők támogatásairól szóló miniszteri rendeletmódosítást annak társadalmi egyeztetése után a közeljövőben kihirdethetik. A közel száz településen működő szolgáltatók együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz juthatnak 2024-ben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×