eur:
394.07
usd:
370.9
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Nyitókép: Pixabay

Jelentősen változik a Google Chrome jelszókezelése

A felhasználók arról is értesítést kapnak majd, ha az általuk használt jelszó túl gyenge, vagy már felhasználták egyszer valahol.

Nagyobb biztonsággal lehet használni a Google Chrome böngészőjének jelszókezelőjét. A Google nemrég öt új olyan funkció érkezését jelentette be a Password Managerbe, amelyektől a vállalat szerint a korábbinál is nagyobb biztonságban lesznek az eltárolt adatok, és csökkent az esetleges adatszivárgás kockázata – írja a hvg.hu.

A jelszókezelőhöz egy dedikált asztali parancsikont készítettek a fejlesztők, így azonnal elérhetők a fiókban tárolt jelszavak, de módosítani is lehet az automatikus kitöltésekre vonatkozó beállításokat is.

Mostantól már nemcsak a mobileszközöknél, hanem az asztali számítógépeknél is használhatjuk a biometrikus azonosítást. Ujjlenyomat-leolvasást vagy arcazonosítást is választhatunk, hogy azt használjuk, amikor a rendszer ki akarja tölteni egy webhelyen a bejelentkezéshez szükséges hitelesítő adatokat.

Ha a bejelentkezés után további adatok megadására lenne szükség, akkor azt jegyzetként elmenti nekünk a jelszókezelő.

A Google gondolt azokra is, akik eddig másfajta jelszókezelőt használtak. Számukra lehetővé teszi, hogy egy CVS fájlba importáljuk a máshol mentett jelszavainkat, amiket aztán hozzáadhatunk a Chrome-hoz.

Az iPhone-okra és iPadekre kiadott Chrome-alkalmazás mostantól figyelmezteti a felhasználókat, ha gyenge, vagy korábban már megadott jelszót használnak.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×