eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Górcső alá vették a gyermeküléseket – akadt, ami elbukott

Húsz gyermekülést tesztelt a Német Autóklub a biztonság, a praktikum, az ergonómia és a szennyezőanyag-tartalom szempontjából. Mint kiderült, bár minden méretosztályban akadnak megfelelő darabok, egy modell nem ment át a teszten.

Sok szülő számára nehéz kiválasztani a megfelelő gyerekülést: nehéz megtalálni, mely modellek biztonságosak, be lehet-e őket egyáltalán szerelni az autónkba, és úgy egyáltalán, melyik a legjobb ár-érték arányú darab a piacon. A Német Autóklub (ADAC) húsz, jelenleg is forgalmazott gyermekülést tesztelt és minősített minden méretosztályt figyelembe véve – számolt be a Pénzcentrum.

A legtöbb gyermekülés, jó, vagy kielégítő minősítést kapott a teszten, emellett dicséretesnek nevezték, hogy a gyártók immár figyelembe veszik az ADAC kritériumait is, és ezekhez igazítják a termékeket. Egy, a Besafe iZi Twist M gyerekülés megvásárlását azonban nem tanácsolják, mert bár ez az ülés is nagyon biztonságos az Isofix rögzítéssel és a nagy oldalsó ütközéscsillapítókkal, de a burkolata naftalinnal szennyezett – ami a kutatások szerint rákot okozhat.

A teszten a legjobb eredményt a Cybex Solution G i-Fix nevű gyerekülés érte el, amelyet 100 és 150 centiméter közötti testmagasságú gyerekek használhatnak, ráadásul átszámolva kb. 81 ezer forintos árával ez az egyik legolcsóbb a mezőnyben. Vele holtversenyben végzett Joie i-Snug 2 + i-Base Advance nevű babaülés, ami már egy kicsit húzósabb, csaknem 100 ezer forintba kerül.

A gazdasági portál, mely részletes táblázatban ismerteti az eredményeket, megjegyzi: a legrosszabbul teljesítő Besafe iZi Twist M a mezőny második legdrágább darabja, átszámolva majdnem 260 ezer forintért lehet megvenni. Az öt legrosszabb minősítést kapó gyerekülés mindegyike bőven 100 ezer forintos vételárral rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×