eur:
389.1
usd:
367.51
bux:
55875.33
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Unsplash.com

Górcső alá vették a gyermeküléseket – akadt, ami elbukott

Húsz gyermekülést tesztelt a Német Autóklub a biztonság, a praktikum, az ergonómia és a szennyezőanyag-tartalom szempontjából. Mint kiderült, bár minden méretosztályban akadnak megfelelő darabok, egy modell nem ment át a teszten.

Sok szülő számára nehéz kiválasztani a megfelelő gyerekülést: nehéz megtalálni, mely modellek biztonságosak, be lehet-e őket egyáltalán szerelni az autónkba, és úgy egyáltalán, melyik a legjobb ár-érték arányú darab a piacon. A Német Autóklub (ADAC) húsz, jelenleg is forgalmazott gyermekülést tesztelt és minősített minden méretosztályt figyelembe véve – számolt be a Pénzcentrum.

A legtöbb gyermekülés, jó, vagy kielégítő minősítést kapott a teszten, emellett dicséretesnek nevezték, hogy a gyártók immár figyelembe veszik az ADAC kritériumait is, és ezekhez igazítják a termékeket. Egy, a Besafe iZi Twist M gyerekülés megvásárlását azonban nem tanácsolják, mert bár ez az ülés is nagyon biztonságos az Isofix rögzítéssel és a nagy oldalsó ütközéscsillapítókkal, de a burkolata naftalinnal szennyezett – ami a kutatások szerint rákot okozhat.

A teszten a legjobb eredményt a Cybex Solution G i-Fix nevű gyerekülés érte el, amelyet 100 és 150 centiméter közötti testmagasságú gyerekek használhatnak, ráadásul átszámolva kb. 81 ezer forintos árával ez az egyik legolcsóbb a mezőnyben. Vele holtversenyben végzett Joie i-Snug 2 + i-Base Advance nevű babaülés, ami már egy kicsit húzósabb, csaknem 100 ezer forintba kerül.

A gazdasági portál, mely részletes táblázatban ismerteti az eredményeket, megjegyzi: a legrosszabbul teljesítő Besafe iZi Twist M a mezőny második legdrágább darabja, átszámolva majdnem 260 ezer forintért lehet megvenni. Az öt legrosszabb minősítést kapó gyerekülés mindegyike bőven 100 ezer forintos vételárral rendelkezik.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Óvatos emelkedéssel kezdték az európai tőzsdék szeptember utolsó kereskedési napját, miután az amerikai indexek pluszban zártak csütörtökön, és az ázsiai részvénypiacokon is többnyire jó volt a hangulat hajnalban. A délelőtti eurózónás inflációs adatokat követően tovább emelkedtek az irányadó európai indexek, de délután még az Egyesült Államokból is érkezett inflációs statisztika. A magyar tőzsdén az OTP felfelé korrigál a tegnapi hír nélküli esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 29. 13:46
×
×
×
×