eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Windows-felhasználók, vigyázat: veszélyes lesz egy kedvelt verzió

Jobb azonnal frissíteni az operációs rendszert annak, akinek még Windows 10 fut a gépén, mert hamarosan biztonsági frissítések nélkül maradhat a számítógépe.

A Windows 10 esetében a nagyobb frissítőcsomagok jelenleg évente érkeznek, a legutóbbi, 22H2 számozású változat 2022 októberében érkezett meg, de most a Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 Home, Pro, Pro Education és Pro for Workstations kiadások esetében a biztonsági frissítés 2023. június 13. után megszűnik – írja a hvg.hu.

A Microsoft ügyfélszolgálata arra fogja kérni a velük kapcsolatba lévő felhasználókat, hogy frissítsék az eszközüket a Windows 10 újabb verziójára vagy a Windows 11-re.

A frissítés annak fényében különösen ajánlott, hogy a 21H2 a biztonsági javításoktól is búcsúzik, az utolsó ilyen csomagot szintén júniusban fogja megkapni a szóban forgó Windows 10-kiadás. Ezt követően nem lesz biztonságos a korábbi operációs rendszer használata.

A Microsoft azt is közölte, hogy amennyiben lehetséges, automatikusan elindítja majd a frissítést az újabb változatokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×