eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Dottore prepara paziente per vaccinazione
Nyitókép: Pixel_away/Getty Images

Moderna: már csak évek kérdése lehet a rák elleni vakcina

A koronavírus elleni küzdelem rendkívül felgyorsította a kutatásokat – mondja a cég orvosigazgatója.

A The Guardian beszámolója alapján az évtized végére elkészülhetnek az első rákellenes vakcinák – írja az rtl.hu. A Moderna gyógyszeripari cég orvosigazgatója a lapnak elmondta, hogy olyan oltások kifejlesztésén dolgoznak, amik többfajta rákbetegséget is képesek meggyógyítani.

Paul Burton a brit napilapnak nyilatkozva kijelentette: az oltás több százezer, ha nem több millió embernek az életét fogja megmenteni. Szerinte személyre szabott rákoltásokat tudnak majd készíteni, több különböző tumortípus ellene.

Továbbá az mRNS technikáknak köszönhetően több, jelenleg gyógyszerrel nem kezelhető ritka – szív- és érrendszeri, illetve autoimmun – betegségre is lesznek nemsokára gyógymódok.

„Tíz év múlva pedig már közel leszünk ahhoz, hogy azonosítható legyen egy betegség genetikai oka, és relatív egyszerűséggel gyógyítható váljon” – tette hozzá a szakértő, jelezve, hogy a pandémia miatt 15 évnyi fejlődés zajlott le a területen egy–másfél év alatt.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×