eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sydney, Australia - November 4, 2011: Apple Computers logo and shoppers at the Apple Store in Sydney, Australia.
Nyitókép: PhillDanze/Getty Images

Példátlan lépésre készül az Apple, nagyon sok felhasználót érint

A régebbi operációs rendszereket használó eszközök működése megbénulhat májustól.

Példátlan lépésre szánhatja el magát az Apple: az iCloudot leszámítva minden szolgáltatás leáll majd több régi iPhone, Mac, Watch és TV modellen, de az sem kizárt, hogy az App Store is elérhetetlenné fog válni – írja a hvg.hu.

Mint minden gyártó, idővel az Apple is befejezi a korosodó eszközök támogatását, új operációs rendszerek és funkciók már nem érkeznek ezekre a készülékekre, legfeljebb időnként biztonsági frissítések – ez azonban nem jelenti azt, hogy a meglévő funkciókat ne lehetne továbbra is változatlanul használni.

Most egy iparági szakértő azt állítja, hogy május elején minden Apple szolgáltatás leáll majd az iOS 11, a macOS High Sierra, a watchOS 4 és a tvOS 11-et futtató eszközökön – egyedül az iCloud marad használható, más nem.

Az Apple előzetesen tájékoztatni fogja az érintetteket, és arra kéri majd őket, hogy frissítsenek újabb operációs rendszerre – amennyiben ez lehetséges.

Tovább erősíti a gyanút, hogy az Apple maga is közzétett egy új cikket a támogatási oldalán, ami egészen konkrétan azt hangsúlyozza, hogy a régebbi szoftververziók nem támogatják tovább az olyan szolgáltatásokat, mint az App Store, a Siri és a Térképek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×