eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
International Space Station Orbiting Earth. 3D Illustration.
Nyitókép: 3DSculptor/Getty Images

Magánűrállomás belsejét tervezheti a Hilton

A Voyager Space Holdings és a Lockheed Martin közösen fejlesztett űrállomásába vonták be a hotelláncot.

A Hilton a lakosztályok és az alvóhelyiségek kialakítása mellett a Voyagerrel együttműködve megvizsgálja az űrállomás és az űrhajósok fedélzeti élményeinek marketinglehetőségeit is. A cég egészen újszerű megközelítést hozhat a Starlab néven fejlesztett űrállomással kapcsolatos munkálatokba.

A partnerség az első a maga nemében a fejlesztés alatt álló magánállomások között, bár mind az űr-, mind a vendéglátóiparban már régóta téma egy űrbéli szálloda lehetősége – írja a CNBC.

"Az űrben tett felfedezések évtizedek óta pozitívan befolyásolják a földi életet, és most a Hilton lehetőséget kap arra, hogy ezt az egyedülálló környezetet kihasználva javítsa a vendégélményt, bárhová is utaznak az emberek" – mondta Christopher Nassetta, a Hilton vezérigazgatója egy nyilatkozatban. A Voyager a Lockheed Martinnal együttműködve fejleszti a Starlab űrállomást. A vállalatok célja, hogy az első Starlab már 2027-ben alacsony Föld körüli pályán mozogjon.

Az űrállomás egy azon négy közül, amelyet amerikai vállalatok építenek a NASA-val szerződve, mivel az ügynökség arra készül, hogy 2030-ban nyugdíjazza a Nemzetközi Űrállomást.

A Starlab fejlesztését támogatták a legnagyobb mértékben, mintegy 160 millió dollárral.

A Voyager komoly piaci lehetőségeket lát a Starlab kapcsán tudományos és kutatási szolgáltatások, valamint emberrel végzett űrrepülések terén. Az első Starlab-modul építését 2023 harmadik negyedévében kezdik meg a tervek szerint. A konstrukció három modul egymáshoz csatolására képes, a jövőben pedig a piaci igényeket lefedő tovább Starlabek létrehozása a cél. A vállalatot 2023-ban szeretnék bevezetni a tőzsdére is.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×