eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Elon Musk, a SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) amerikai társaság vezérigazgatója és főtervezője, miután Douglas Hurley és Robert Behnken amerikai űrhajósokkal a fedélzetén felbocsátották a SpaceX Crew Dragon személyszállító űrhajóját és a Falcon 9-es hordozórakétát a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont kilövőállásáról 2020. május 30-án. A két asztronauta a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra utazik. Csaknem tíz év múltán most először szállít amerikai űrhajó amerikai asztronautákat a világűrbe, és ehhez a NASA először veszi igénybe egy magánvállalat űrjárművét.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Új ajánlata lenne az Elon Musk magángépét követő fiatalembernek

A 20 éves fiatalember − aki az Elon Musk magánrepülőjét követő Twitter-fiókot üzemelteti − akkor áll le, ha a Tesla-vezér teljesíti a feltételeit.

Jack Sweeney korábban visszautasította az üzletember 5000 dollárra és egy ingyen Teslára szóló ajánlatát azzal, annál nagyobb elégtételt jelent számára a milliárdos repülőgépének követése, hogy 50 000 dollárnál kevesebbel beérje.

Az Insider szerint most fontolóra venné a követés leállítását, ha Elon Musk elvinné egy repülőútra, és interjút adna neki a levegőben – írja a Haszon.hu. „Ha megengedné, hogy vele repüljek a gépén, azt felvegyem és később beszéljek róla, akkor levenném a fiókot” – nyilatkozta a férfi a Daily Starnak.

A ElonJet Twitter-fiók egy bot segítségével követi a milliárdos repülőgépét a nyilvános ADS-B adatokon keresztül. Sweeney korábban azzal érvelt, hogy a fiókja levétele nem fogja megoldani a problémát, a kód nyílt forráskódú, így mások úgyis újraalkotják. A férfi egyébként arra is kitért, hogy egyre nehezebb követni Musk gépét, miután annak esetében PIA-t (Privacy ICAO Address, ami elrejti a tulajdonos személyazonosságát) alkalmaznak.

A magyar híroldal megjegyzi, hogy Musk nem az egyetlen, akinek Jack Sweeney a gépét követte. Tom Cruise, a Kardashianok, több orosz oligarcha és még Bill Gates is a célkeresztjébe került. Mark Cuban közülük az egyetlen híresség, aki megegyezett vele.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×