eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Itt a Windows 365: már virtuális számítógépet is bérelhetünk

Az előfizetéses alapon működő szolgáltatás nem egyetlen szoftver, hanem egy felhőben működő PC.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette új szolgáltatását, ami havidíjért kínál majd hozzáférést egy felhőben működő, többféle szoftverrel rendelkező számítógéphez. A fejlesztés főként azoknak jelenthet segítséget, akiknek nincs lehetőségük modern programok futtatására – írja a hvg.hu.

A Windows 365 legfontosabb előnye, hogy az év minden napján, éjjel-nappal üzemel majd. Az előfizetők ennek megfelelően bármikor rácsatlakozhatnak, és addig használhatják, ameddig akarják. Az egész tehát olyasmi lesz, mint egy rendes, otthoni számítógép, azzal a különbséggel, hogy a rendszert a Microsoft távoli szerverei működtetik.

A Windows 365 további előnye a Microsoft szerint, hogy a rendszerrel kapcsolatos karbantartási és frissítési feladatok is lekerülnek az ember válláról. Azt még nem tudni, hogy pontosan milyen költségekkel lehet majd igénybe venni a felhőalapú Windowst, de azt már igen, hogy szinte mindenen működni fog – még mobilról is. A rendszer augusztus 2-án debütál.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×