eur:
394.29
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A NASA által közreadott képen a Crew-1 küldetés tagjai balról jobbra: az amerikai Shannon Walker, Victor Glover, Michael Hopkins és a japán Nogucsi Szoicsi a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontban 2020. november 12-én. Az űrhajósok a tervek szerint november 14-én indulnak útnak a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon űrhajójával a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra.
Nyitókép: MTI/EPA/NASA/Joel Kowsky

Megérkezett a Földre a SpaceX űrhajó, fedélzetén négy űrhajóssal

Megérkezett a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a SpaceX amerikai magánvállalat űrhajója, fedélzetén három amerikai és egy japán asztronautával, akik 168 napot töltöttek a világűrben. A leszállást az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA élőben közvetítette.

A Crew Dragon nevű űrhajó Resilience nevű űrkabinja helyi idő szerint hajnali 2 óra 56 perckor csapódott a tengerbe a Mexikói-öbölben, a floridai Panama City közelében. Ez volt a SpaceX űrhajójának első üzemszerű visszatérése, és egyben az első sötétségben végrehajtott leszállás azóta, hogy az Appolo-8 1968-ban visszatért a Holdról.

Az űrhajó a tervek szerint vált le az űrállomás Harmony nevű moduljáról, fedélzetén Michael Hopkins, Victor Glover és Shannon Walker amerikai, valamint Nogucsi Szoicsi japán űrhajóssal. Útja a Földre mintegy hat és félórás volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×