eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma

Könnyűszerrel kijátszották a Tesla önvezető védelmi rendszerét – videó

Egy amerikai fogyasztóvédelmi magazin azért mutatta meg a módszert, mert történt egy halálos baleset egy Teslával, amikor senki nem ült a vezető ülésben.

Nagy figyelmet kapott egy múlt vasárnap, Houstonban történt baleset, amelyben két ember vesztette életét; az első feltételezések szerint egy Tesla önvezető rendszerét próbálták ki. A balesetet követően ugyanis kiderült, hogy a tragédia bekövetkeztekor senki sem ült a volánnál.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a balesetet követően azt közölte, hogy tudomásuk szerint a kocsihoz nem vették meg a teljes önvezető módot, amellyel olyan kis utcában is lehet Autopilot módban autózni, mint amiben a baleset történt.

A baleset mindenesetre újra felszínre hozta azokat a kérdéseket, hogy a Tesla önvezető rendszerei kellően biztonságosak-e. A Consumer Report (CR), az egyik legnagyobb amerikai fogyasztóvédelmi oldal szerint a válasz az általuk elvégzett teszt alapján egyértelmű: nem – tudósít a Hvg.hu.

A tesztelők egy meglehetősen egyszerű eszközökkel játszották ki a rendszer biztonsági funkcióit. Az oldal munkatársa bekapcsolta az Autopilotot, majd nullára állította a tempomatot, amitől a kocsi megállt. Ezt követően két tekercs szigetelőszalagot akasztott a kormányküllőre, a kezek súlyát szimulálandó, majd átmászott az utasoldali ülésbe. Ebből a pozícióból átnyúlva aztán gyorsítani és lassítani is tudta az autót.

A teszt igazolta, hogy a rendszer egyetlen alkalommal sem jelezte, hogy senki sem ül a vezetőülésben.

Az oldal szerint a Tesla rendszere úgy tűnik csak azt figyeli, az öv be van-e kapcsolva, az ajtók zárva vannak-e, és hogy a kormányon valamilyen nyomás érzékelhető.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×