eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Jelentősen lelassult az internet a karantén idején

A Cable.co.uk felmérést készített arról, hogyan változott a koronavírus csúcsidőszakában a széles sávú internet átlagos sebessége.

A 114 ország 364 millió sebességtesztjét alapul vevő kimutatás szerint 6,31 százalékkal csökkent a hálózati sebesség az elrendelt kijárási tilalmak és a megváltozott munkavégzési szokások miatt.

A visszaesés mértéke – a rendkívüli helyzetben a vizsgált régiók közül – Közép-Amerikában (26 százalék) és Észak-Afrikában (18 százalék) volt a legmagasabb. Országokra vetítve Kínában tapasztalták a legnagyobb sebességcsökkenést, mintegy 51 százalékkal volt lassabb a szokásosnál a széles sávú internet sebessége. Kínát Panama (49%), Madagaszkár (37,71%), Chile (36,77%) és Peru (36,76%) követi – írja a híradó.hu.

Nyugat-Európában volt a legalacsonyabb az átlagos visszaesés, mintegy 4,66 százalékkal volt lassabb a kijárási tilalmak időszakában az internet, mint általában. Kelet-Európában mindössze 1,17 százalékkal esett vissza az internet sebessége. Ám amíg a legtöbb, régiónkhoz tartozó országban egyáltalán nem volt tapasztalható számottevő csökkenés, addig Magyarországon mintegy 13,26 százalékkal lett lassabb az internet.

Magyarországon mintegy kilencvenezer mérést végeztek március 11. és június 30. között. A sebességmérések szerint a kijárási korlátozások időszakán kívül 145,85 Mbps-os, míg a kijárási korlátozások alatt 126,49 Mbps-os sebességgel hasított a magyar net. A felmérésbe bevont 112 ország közül Magyarországon mérték a leggyorsabb internetet mind a koronavírus időszakában, mind azon kívül.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×