eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Földönkívüliek kutatására szavazhat meg dollármilliókat az amerikai kongresszus

Az amerikai kongresszus 10 millió dollárt költene földönkívüliek kutatására.

Az elmúlt 25 évben először tárgyal az Egyesült Államok Kongresszusa arról, hogy óriási mennyiségű pénzt adjanak földönkívüli értelem utáni kutatására (SETI) – írja a Live Science. A Képviselőház olyan törvényjavaslatot terjesztett be, ami 10 millió dollárt biztosítana a NASA-nak, hogy a cég keressen olyan technológiai jeleket, mint például a rádióhullámok. Egy intelligens civilizáció képes lehet ilyen jeleket létrehozni, és segítségükkel kommunikálni más társadalmakkal.

Ha a javaslat átmegy a kongresszuson, vízválasztó lehet a testület hozzáállásában. Richard Bryan szenátor megszüntette a NASA SETI-programját, a Nagy felbontású mikrohullámú felmérést 1993-ban – mondta a lapnak Jill Tarter csillagász, a SETI Intézet korábbi igazgatója. Felidézte: 1992-ben egy hatalmas kezdeményezést indítottak a földönkívüli érdelem utáni kutatás érdekében, hogy olyan berendezéseket építsenek, amelyek képesek idegen civilizációk jeleit befogadni, ez a projekt szűnt meg egy évvel később.

Ha a mostani törvényjavaslat sikerrel átmenne a törvényalkotáson, óriási eredmény lenne, hiszen lehetővé tenné új eszközök megalkotását és a világszerte gyűjtött és elemzett adatok feldolgozását – hangsúlyozta a csillagász. A földönkívüli életformák keresése természetesen az utóbbi időben sem állt le, hiszen magánvállalatok és más szervezetek finanszírozták ezeket a törekvéseket, de az állami támogatás rengeteget segítene az e témával foglalkozóknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×