eur:
388.87
usd:
361.96
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Az összes létfontosságú szervét kioperálták - de túlélte

Korszakos jelentőségű operációt hajtottak végre New Yorkban, amikor időlegesen eltávolították egy kislány létfontosságú szerveit, hogy így férjenek hozzá a hasában megbújó rákos daganathoz.

Egy hétéves lány túlélt egy úttörő operációt, amelynek során hat létfontosságú szervét távolították el időlegesen, hogy kivegyenek egy hatalmas rákos daganatot. Heather McNamara kedden hagyhatta el a New York-i Presbteryan gyermekkórházat, miután egy hónap alatt felépült a 23 órás operációból.

Az igen kockázatos beavatkozás során a lány a saját maga donorja volt, ilyet pedig eddig csak egyszer csináltak az orvostudomány történetében, és akkor is felnőtt emberen, egy 62 éves asszonyon.

A Tomoaki Kato sebész által vezetett csapat először kivette a lány gyomrát, hasnyálmirigyét, a lépét, a máját, valamint a belei egy részét. Az orvosok ezután fértek hozzá a lány hasában megbújó, krikettlabda nagyságú daganathoz.

A rák azonban már szétterjedt a gyermek szervezetében, és megfertőzte a lépét és a hasnyálmirigyét, amelyet mesterséges úton helyettesítettek. Így, a lépe nélkül hajlamosabb lesz a fertőzésekre, és cukorbeteg lesz, de rendesen fog tudni enni.

A beavatkozás olyan veszélyes volt, hogy a lány apját felkészítették arra, hogy esetleg a saját májával kell megmentenie a lánya életét.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×