eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hatalmas csontok: új dinoszauruszokat fedeztek fel - nézze meg!

Lenyűgöző csontokra bukkantak a Szahara homokjában a tudósok. A maradványok két, eddig ismeretlen dinoszauruszfajhoz tartoznak. Gondolta volna, hogy a sivatag százmillió évvel ezelőtt olyan volt, mint ma az esőerdők?

Hatalmas dinoszauruszmaradványokra bukkantak a Szaharában, a marokkói határ közelében a paleontológusok. Úgy tűnik, eddig ismeretlen pteroszauruszfajról és egy eddig ismeretlen van szó. A százmillió évvel ezelőtt élt állat, a szauropod talán egy hatalmas, húsz méter hosszú növényevő lehetett, a csontja majdnem egy méter hosszú.

A másik állatnak pedig, a pteroszauruszfajnak, aminek a csőrére bukkantak rá, egy óriási repülő őshüllőnek kellett lennie. A felfedezések különlegessége az, hogy egyik fajt sem ismerték eddig. Ilyen csőrt ráadásul eddig még nem találtak.

Mint mondják, nehéz belegondolni, hogy akkoribana sivatag zöldellő, dús növényzetű trópusi paradicsom volt, hatalmas dínók és krokodilok otthona,

Az ásatások különleges viszonyok közt zajlottak, minthogy állandóan homokviharok támadtak a tudósokra, és vízért is a legközelebbi városba kellett elmenniük. Amikor a terepjáróra rakták a csontot, a jármű a súly alatt a homokba süppedt.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×