eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Válság: az egészségükön spórolnak az amerikai nők

Nem mennek orvoshoz az amerikai nők, mivel így spórolnak a válság alatt - derült ki egy kutatásból -, ezzel azonban nemcsak a saját, hanem a családjuk egészségét is veszélyeztetik.

Egy bizonytalan gazdaság nem csupán a nők pénztárcáját viseli meg, hanem az egészségüket is, ugyanis az egészségügyi szolgáltatások árán is spórolni próbálnak. Ez pedig már a családjukra is kihat.

Egy amerikai kutatásban 754 felnőtt nő számolt be arról, hogy romlott az egészségük az elmúlt egy évben, leginkább a növekvő stressznek és az elhízásnak köszönhetően.

A kutatás eredményei nem meglepőek. Mint Beth Battaglino Cahill, az amerikai Női Egészségügyi Kutatóközpont igazgatója mondja, a stressz hatással van a nők általános állapotára, egészségére, például többet ehetnek miatta, ami pedig elhízáshoz vezethet.

A szeptemberben és októberben készült kutatást megelőző fél évben a nők fele nem ment orvoshoz az árakra hivatkozva, azaz a saját maguk és családjuk egészségén spórolnak.

Azonban vannak jó hírek is: ahogy a nők előrehaladnak a korban, úgy egyre többen mozognak, étkeznek egészségesen és szoknak le a dohányzásról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×