eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

Öngyilkosok lettek az Angliában partra vetődött delfinek?

Még vizsgálják, mi okozhatta hétfőn egy angol folyó torkolatánál 26 delfin pusztulását, de egy tudós szerint tömeges öngyilkosságot követtek el a partra vetődött állatok. Az önpusztítás nem ritka a delfineknél.

Hétfőn több mint 20 delfin pusztult el Angliában, miután az ország délnyugati részén található Percuil folyó torkolatánál partra vetődtek. Szakértők csak találgatnak, mi lehet a tömeges delfinpusztulás oka, de egy vezető állatpatológus szerint egész egyszerűen öngyilkosok lettek.

Úgy tűnik, tömeges öngyilkosság történt, már csak az a kérdés, hogy miért - mondta Vic Simpson, aki az elpusztult 26 delfin holtteste közül többet is megvizsgált.

A delfinek akkora sárdarabokat nyeltek le és lélegeztek be a folyó sekély vízében, hogy tüdejük és gyomruk teljesen eltömődött.

Köztudott, hogy a fogságban élő delfinek hajlamosak az öngyilkosságra: sokuk a medence széléhez üti fejét, vagy szándékosan nem jön fel a víz alól levegőért.

A legsúlyosabb tömeges öngyilkosságot tavaly ősszel követték el delfinek, amikor 152 állat vetődött partra Iránban. A helyiek megpróbálták őket visszaterelni a tengerbe, de folyton a partra úsztak, hogy meghaljanak.

Az öngyilkosság teóriája mellett többféleképpen magyarázzák a hétfői angliai tragédiát: sokak szerint a delfinek talán egy gyilkos bálna vagy a tengerészet hadigyakorlata miatt rémültek meg, és úsztak fel a folyón.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×