eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Drámai változások a számítógépeken: eltűnik az egér és a billentyűzet

Új korszak hajnalát vizionálta a Microsoft alapító-tulajdonosa, Bill Gates a BBC brit közszolgálati televíziónak adott interjúban. A világ sokáig leggazdagabb embere szerint a következő öt évben drámaian megváltozik majd az emberek és a számítógépek viszonya.

Öt éven belül eltűnik a billentyűzet és az egér, helyet adva az emberi természethez közelebb álló technológiáknak - állítja a Microsoft alapító-tulajdonosa.

Bill Gates a BBC brit közszolgálati televíziónak elmondta: az érintés, a látás és a hang vezéreli majd a jövő számítógépét.

"Az általam csak természetes felhasználói felületnek hívott elképzelés teljesen új élményt nyújt a felhasználónak. Az érintés és a közvetlen befolyás, a látvány képességét nyújtjuk a felhasználónak, így a számítógép látja majd, hogy mit csinálunk" - nyilatkozta Bill Gates.

Az interjú során Bill Gates bemutatta a Microsoft Surface számítógépet, amely egy hatalmas táblaszerű, érintőképernyős gép.

"Bátor leszek és azt mondom, hogy öt éven belül több tízmillió ember ül majd ilyen gépek mellett és válogat a fényképei és zenéi között, szervezi az életét" - mondta a Microsoft alapító-tulajdonosa.

Bár a Windows a világ legelterjedtebb operációs rendszere, Bill Gates a Consumer Electronics Show-n tartott beszédében elismerte: nem mindig sikerült a tökéletes megoldást megtalálni.

"Az emberek szerint például késében voltunk a netes böngészőnkkel" - jelentette ki, hozzátéve: a keresés terén a Microsoft képtelen volt megfelelni a várakozásoknak.

"A Google jó munkát végzett. Mi azzal akarjuk meglepni az embereket, hogy bebizonyítjuk: ezen a téren is képesek vagyunk felvenni a versenyt és jobbak leszünk a Google-nél" - mondta Bill Gates.

A Microsoft alapító-tulajdonosa beszélt saját szokásairól is. Elmondta például, hogy több mint tíz számítógépe van odahaza, köztük egy olyan notebook, amit egy digitális tollal lehet működtetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×