eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Betegek tízezreinek az életét mentheti meg egy új gyógyszer

Tízezrek életét mentheti meg egy új készítmény, amely két gyógyszer elegyeként született meg.

Új reményt kapnak a kettes típusú cukorbetegségben szenvedők, ugyanis kifejlesztettek egy gyógyszert, amely jelentősen csökkenti körükben a szívbetegségek kialakulásának veszélyét.

Egy öt éven át tartó, 11 ezer beteg részvételével készített kutatás megállapításai szerint a két gyógyszer kombinációjaként megalkotott Coversyl Plus nevű készítmény rendszeres szedése 18 százalékkal csökkenti annak esélyét, hogy a cukorbetegek vesebetegség vagy szívproblémák miatt életüket veszítsék.

A kutatók szerint minden nyolcvan betegből egynek az életét mentheti meg, ha öt éven át szedi a két, vérnyomáscsökkentő szer elegyéből készített gyógyszert.

Ez azt jelenti, hogy az 1,8 millió brit cukorbetegből közel 25 ezren élhetnek tovább - jelentették be az európai kardiológiai társaság bécsi konferenciáján.

A szer előnye továbbá, hogy olcsó, Nagy-Britanniában 50 pennyért (180 forintért) lehet hozzájutni.

A diabétesz népbetegségnek számít a szigetországban, egyes becslések szerint a 21. század végére hárommillió lesz a cukorbetegek száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×