eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mire vágynak a nők? - meglepő felfedezések

Egy brit kutatás szerint a nők egyáltalán nem kedvelik a kemény, macsó férfiakat, inkább a feminin arcvonásokkal rendelkezőket preferálják.

A kutatást vezető evolúciós pszichológus, Lynda Boothroyd elmondta: azt vizsgálták, hogy az emberek mi alapján döntenek a párválasztásnál.

"Azt láttuk, hogy a legtöbben a maszkulin típusú arcról a dominanciára asszociálnak, amely jó dolog evolúciós szempontból, tartós kapcsolatot viszont nehéz lehet kialakítani egy ilyen partnerrel" - fejtette ki a szakember.

A vizsgálatban több mint 400 nőt és férfit kértek fel arra, hogy ítéljenek meg arcképeket, amelyeket a kutatók digitálisan manipuláltak, hogy kiemeljék maszkulin, illetve feminin jellegüket.

A résztvevők egyebek mellett arról nyilatkoztak, hogy a képeken látható emberek mennyire dominánsak, ambiciózusak, gazdagok, megbízhatók, és hogy vajon jó szülők lennének-e.

A macsó típust - viszonylag nagy orr, kis szem, sűrű szemöldök - a pontozók kevésbé tartották megbízhatónak és potenciálisan jó szülőnek.

Ezzel szemben a feminin vonású férfiak - szélesebb vágású szemek, lágyabb arcvonások, ritkásabb, íveltebb szemöldök - arattak, a nők többsége ilyen férfit választana partneréül egy hosszú távú kapcsolatra. A döntést befolyásolta az egészségesebb arcszín is.

Lynda Boothroyd szerint kutatásuk segít cáfolni azt a közkeletű vélekedést, miszerint a maszkulin vonások a genetikai egészség és az ellenállóképesség jelzései lennének a nők számára, sőt, épp az ellenkezője az igazság.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×