eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az E-szám adatbázisból minden kiderül

E-szám adatbázist tett közzé honlapján a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Újhelyi Kata, a szervezet munkatársa elmondta: az adatbázisban minden élelmiszer adalékanyagról rövid ismertető olvasható, amely kitér az adott anyag használhatóságára, funkciójára, előállítási módjára valamit a vele kapcsolatosan felmerülő egészségügyi kételyekre, tudnivalókra.

E-szám adatbázist tett közzé internetes oldalán

a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Újhelyi Kata, a szervezet munkatársa az InfoRádiónak elmondta, hogy az adatbázis az összes engedélyezett élelmiszer adalékanyagot tartalmazza.

Kiemelte: az adatbázisban megnézhető, hogy egy adott adalékanyag miből készül, mire használható fel és milyen hatása van. Újhelyi Kata hozzátette: azt is feltüntették, hogy milyen egészségügyi vagy biztonságossági kételyek merültek fel az adalékanyaggal szemben.

Az adatbázisban kapcsolódó cikkek, kutatási anyagok és jogszabályok is fellelhetők - mondta az egyesület munkatársa.

A beszélgetést teljes terjedelmében a péntek esti Zöldjelző című magazinunkban hallhatják.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×