eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Jézus nem vízen, hanem jégen járt?

Egy amerikai egyetemi tanár úgy véli: a Bibliában szereplő vízen járás mögött egy sokkal prózaibb magyarázat rejlik: Jézust egy úszó jégdarab tartotta fenn a vízen.

Doron Nof, a Floridai Állami Egyetem oceanográfus professzora azt állítja: olyan szokatlan légköri és vízfelszíni körülményeket talált azon a területen, amely ma Izrael északi része, amelyek jégképződéshez vezethettek a Genezáreti-tó felületén.

A floridai professzor a Földközi-tenger felszíni hőmérsékletéről készült feljegyzések és statisztikai modellek segítségével meghatározta a Genezáreti-tó dinamikáját. Kutatásai során Doron Nof egy olyan, 1500-2600 évvel ezelőtti hűvösebb időszakot talált, amelybe beleeshetett Jézus élete is.

A professzor szerint a hőmérséklet a fagypont alá süllyedésével olyan vastag is kialakulhatott a tavon, amely egy ember súlyát is elbírta. Egy távoli szemlélődő számára szinte kivehetetlen egy vízzel körülvett úszó jégdarab - mutatott rá Doron Nof.

Nem az első eset

A professzor nevét már megismerhette a világ 14 évvel ezelőtt, amikor azzal az elmélettel állt elő, hogy bizonyos körülmények között a szél és a víz együttesen okozhat olyan jelenséget, amely tudományos magyarázatot nyújthat arra: hogyan választotta szét Mózes a Vörös-tengert.

Doron Nof akkor is, és most is számos gyalázkodó levelet kapott elméletei miatt.

"Van aki azt kérdezi: legközelebb a feltámadást magyarázom meg tudományosan?" - jegyezte meg a Reutersnek nyilatkozva a floridai professzor.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×