INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

Jézus nem vízen, hanem jégen járt?

Infostart

Egy amerikai egyetemi tanár úgy véli: a Bibliában szereplő vízen járás mögött egy sokkal prózaibb magyarázat rejlik: Jézust egy úszó jégdarab tartotta fenn a vízen.

Doron Nof, a Floridai Állami Egyetem oceanográfus professzora azt állítja: olyan szokatlan légköri és vízfelszíni körülményeket talált azon a területen, amely ma Izrael északi része, amelyek jégképződéshez vezethettek a Genezáreti-tó felületén.

A floridai professzor a Földközi-tenger felszíni hőmérsékletéről készült feljegyzések és statisztikai modellek segítségével meghatározta a Genezáreti-tó dinamikáját. Kutatásai során Doron Nof egy olyan, 1500-2600 évvel ezelőtti hűvösebb időszakot talált, amelybe beleeshetett Jézus élete is.

A professzor szerint a hőmérséklet a fagypont alá süllyedésével olyan vastag is kialakulhatott a tavon, amely egy ember súlyát is elbírta. Egy távoli szemlélődő számára szinte kivehetetlen egy vízzel körülvett úszó jégdarab - mutatott rá Doron Nof.

Nem az első eset

A professzor nevét már megismerhette a világ 14 évvel ezelőtt, amikor azzal az elmélettel állt elő, hogy bizonyos körülmények között a szél és a víz együttesen okozhat olyan jelenséget, amely tudományos magyarázatot nyújthat arra: hogyan választotta szét Mózes a Vörös-tengert.

Doron Nof akkor is, és most is számos gyalázkodó levelet kapott elméletei miatt.

"Van aki azt kérdezi: legközelebb a feltámadást magyarázom meg tudományosan?" - jegyezte meg a Reutersnek nyilatkozva a floridai professzor.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018