eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Lőrincz Viktor (k), valamint Módos Péter edző (b) és Lőrincz és Sike András szövetségi kapitány az ukrán Zsan Belenyuk elleni döntő mérkőzés után a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 4-én. Lőrincz Viktor kikapott, így ezüstérmes lett.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes

Az ukrán Belenyuk nyerte a döntőt.

A kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lőrincz Viktor az olimpiai döntőben a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyukkal találkozik. A 2019-es nur-szultáni vb-döntőben már összecsaptak, ott Lőrincz 2-1-re kikapott.

A magyar birkózó, a kirgiz Atabek Aziszbekov, a német Denis Kudla és az egyiptomi Mohammed Metwally legyőzésével jutott a tokiói fináléba.

Testvére, Tamás kedden olimpiai bajnok lett. Akkor az idősebbik Lőrincz fivér arról beszélt, hogy a cél első felét teljesítették, a második szerdán következik.

A döntő

A magyar birkózó volt aktívabb, meg is intették az ukránt (1:0). Parterben nem tudott támadást vezetni Lőrincz.

Egymásnak feszültek a felek, de az első menet akció nélkül pörgött le.

A második felvonásra Belenyuk is beleerősített, de Lőrincz állta a rohamokat.

Bő egy perc után a magyar intették meg (1:1). Parterből kétszer is meg tudta pörgetni Lőrinczet az ukrán (1:5).

A hátralévő időben igyekezett Lőrincz, de nem tudott akciót végrehajtani. Még egyszer figyelmeztették Belenyukot, de pontot nem ítéltek ellene.

A magyar birkózó másodikként zárta az olimpiát.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×