eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A tokiói olimpián aranyérmet szerzett Lőrincz Tamás birkózót (elöl, b4) és az ezüstérmet szerzett Lőrincz Viktor birkózót (elöl, b3) köszöntik a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. augusztus 5-én. Lőrincz Tamás a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában lett olimpiai bajnok, Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában lett ezüstérmes.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lőrincz Tamás: óriási szerepe van a fivéremnek a tokiói aranyban

Ma már megnyert ezüstéremnek tekinti a Londonban elért olimpiai második helyet – mondta az InfoRádiónak a tokiói ötkarikás magyar bajnok birkózó. Lőrincz Tamás hozzátette, hogy 2016-ban, a riói nyári játékok után nagyon csalódott volt, és nem hitte, hogy ilyen jól sikerülhet a súlycsoportváltás.

Lőrincz Tamás az InfoRádiónak elmondta, visszatekintve az elmúlt évekre, pontosabban a riói olimpiára, fivérének óriási szerepe volt abban, hogy Tokióban a dobogó legfelső fokán állhatott.

Mint fogalmazott, a 2016-os nyári játékokat követően nagyon hitevesztetté vált, hiszen ami ott Lőrincz Viktorral történt, azt talán nehezebben élte meg, mint maga az elszenvedője. Ismeretes, a riói olimpián Lőrincz Viktor vitatható bírói döntések között veszítette el a bronzmeccsét, és végül az ötödik helyen végzett. Az ifjabb Lőrincz testvér ezt követően hamar felállt a padlóról, hiszen a következő évben felnőtt Európa-bajnok lett, ami hatalmas erőt adott Lőrincz Tamásnak ahhoz, hogy megpróbálja, hogy mire is képes két súlycsoporttal feljebb.

Az ötkarikás bajnok birkózó azt is elárulta, korábban sokszor megfordult a fejében a londoni ezüstérem, Tokió előtt azonban már nem gondolt rá. Mint mondta, sokszor újrabirkózta azt a döntőt, azzal együtt, hogy később inkább már megnyert éremnek tekintette, hiszen a koreai ellenfelét nagyon jónak érezte. „Én is nagyon jó voltam, de ő egy kicsivel jobb, és ő lett az olimpiai bajnok teljesen jogosan.” Vagyis lezárta magában azt a tornát, és csak előre tekintett.

Lőrincz Tamás úgy érzi, Londonhoz képest Tokióban érettebb, rutinosabb, úgymond letisztultabb lett. Végezetül hozzátette: ha az öccsének támaszra lesz szüksége, hogy nekifusson a párizsi ötkarikás játékoknak, hogy neki is meglegyen az aranyérem, akkor természetesen mellette fog állni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×