eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
TOKYO, JAPAN - AUGUST 04: Xenia Krizsan of Team Hungary competes in the Womens Heptathlon High Jump on day twelve of the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium on August 04, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Patrick Smith/Getty Images)
Nyitókép: Patrick Smith/Getty Images

Krizsán Xénia: „Megyek és jól kisírom magam”

Az első nyolc közé jutás reményében kezdte Krizsán Xénia a tokiói olimpia női hétpróba számát. Ám az első nap után – elmaradva legjobb eredményeitől – a tizenkilencedik helyen áll.

„Életem legrosszabb versenyét csinálom, csak a miértet nem értem – mondta elkeseredetten az MTI helyszíni tudósítójának. – Kiadom magamból a 120 százalékot, és nem jön az eredmény. Már csak az edzőmnek is meg akartam mutatni, hogy mit tudok. Megyek és jól kisírom magam. Iszonyú könnyű lenne most feladni, de nem fogom”.

Az MTK versenyzője – a 2021-es fedett pályás Európa-bajnokság bronzérmese – 13,58-as idővel teljesítette a 100 méteres gátfutást a magyar idő szerint hajnali programban. Gyengén rajtolt, s bár igyekezett felzárkózni, végül utolsó lett a futamában, elmaradt idén felállított, 13.31 mp-es egyéni csúcsától. A tizenhatodik helyen állt 1039 pontjával.

A magasugrásban nem igazán tudta terhelni sérült bokáját, ennek következtében csak 174 centiig jutott, a huszadik eredményt elérve, 903 pontot kapott, összesítésben visszaesett a huszadik helyre.

A délutáni programban viszonylag jól sikerült a súlylökése, de a tizedik helye csak 779 pontot hozott. Három szám után a tizenkilencedik helyen állt, s ott maradt a 200 méteres síkfutás után is.

Ebben futamában a kettes pályáról indult, a világklasszis Nafissatou Thiam mellől, és a hajráig úgy tűnt, lefutja a belga címvédőt. Az utolsó méterekre azonban elfogyott az ereje, hatodikként ért célba 24.96 mp-cel – egyéni csúcsa 24.32 –, ezzel 890 pontot gyűjtött. Négy szám után így maradt a 19. helyen, 3611 ponttal.

Az MTI beszámolója szerint az első futamban a világbajnok Katarina Johnson-Thompson remekül rajtolt, és úgy tűnt, ő lesz a leggyorsabb, ám a kanyarban rosszul léphetett, mert bicegni kezdett, majd fájdalmas arccal leült a földre. Így számára véget ért a verseny.

Négy szám után a holland Anouk Vetter átvette a vezetést 3968 ponttal, második a belga Noor Vidts (3941), az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Thiam visszacsúszott a harmadik helyre (3921). A hétpróbázóknak csütörtökön következik a távolugrás, a gerelyhajítás és végül a 800 méter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×