eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Gyulay Zsolt Kopasz Bálintról: "burokban tartja az édesanyja, de csak így lehet"

A ma már a Hungaroring Sport Zrt.-t vezető kétszeres olimpiai bajnok kajakos az InfoRádióban elmondta, a mai világban nagyon sok minden el tudja vinni a fiatalok figyelmét, de a tokiói olimpia több pozitív példát is felvonultat.

A világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint győzött a király számban, kajak egyesben 1000 méteren a tokiói olimpián Varga Ádám előtt. Legutóbb 1988-ban, Szöulban nyert magyar férfi versenyző egyesben, akkor Gyulay Zsolt lett első, igaz, nem 1000, hanem 500 méteren.

A kétszeres olimpiai bajnok, ma már a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta, egyetlen erő-állóképességet igénylő szám maradt, a király szám, miután lekerült az olimpiai programról az 500 méter.

"Rég nem volt klasszis versenyzőnk ebben a számban, vagyis voltak, csak nem mindig az olimpiára tudták időzíteni a csúcsformát. Régóta adósak voltunk ezzel az eredménnyel, két érmesünk is lett" - ecsetelte.

Nem tartja véletlennek, hogy egy ilyen tudatos versenyző ért oda a dobogó legfelső fokára.

"Pontosan tudjuk, hogy 9 éves kora óta mindent ennek rendelt alá, sokan mondták, hogy nem olyan tehetséges, nem olyan erős, nem olyan adottságokkal megáldott, de azt gondolom, itt jön az a dolog, hogy ki mennyit tud alárendelni a sikerességnek" - hangsúlyozta Gyulay Zsolt.

Kopasz Bálintnak a kezdetek óta az édesanyja az edzője - 15 éve.

"Irénnel még együtt kajakoztunk, fantasztikus és nagyon elhivatott.

Burokban tartja Bálintot, de hát így lehet megőrizni ezt a fajta eredményességet, tudatosságot, a mai világban sok minden elviszi az ember figyelmét.

Ez az olimpia megmutatja, hogy akik ennyire alárendelnek mindent a sportnak, oda tudnak érni, legyen szó Szilágyi Áronról vagy Tóth Krisztiánról" - említette.

A Kopasz mögött ezüstérmes Varga Ádámot "nem lehet kihozni a sodrából", a hosszú kezével nyugodtan kajakozik, Gyulay Zsolt szerint pedig még gyorsulhat is.

A női versenyzőkről elmondta, Lisa Carrington kirobbanó formában van, ezért talán ideálisabb lett volna, ha Kozák Danuta nem áll rajthoz párosban, így egyesben több esélye lenne az új-zélandi ellen 500-on - és még négyesben is nehéz lesz győzniük a magyaroknak szerinte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×