eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Gyulay Zsolt Kopasz Bálintról: "burokban tartja az édesanyja, de csak így lehet"

A ma már a Hungaroring Sport Zrt.-t vezető kétszeres olimpiai bajnok kajakos az InfoRádióban elmondta, a mai világban nagyon sok minden el tudja vinni a fiatalok figyelmét, de a tokiói olimpia több pozitív példát is felvonultat.

A világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint győzött a király számban, kajak egyesben 1000 méteren a tokiói olimpián Varga Ádám előtt. Legutóbb 1988-ban, Szöulban nyert magyar férfi versenyző egyesben, akkor Gyulay Zsolt lett első, igaz, nem 1000, hanem 500 méteren.

A kétszeres olimpiai bajnok, ma már a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta, egyetlen erő-állóképességet igénylő szám maradt, a király szám, miután lekerült az olimpiai programról az 500 méter.

"Rég nem volt klasszis versenyzőnk ebben a számban, vagyis voltak, csak nem mindig az olimpiára tudták időzíteni a csúcsformát. Régóta adósak voltunk ezzel az eredménnyel, két érmesünk is lett" - ecsetelte.

Nem tartja véletlennek, hogy egy ilyen tudatos versenyző ért oda a dobogó legfelső fokára.

"Pontosan tudjuk, hogy 9 éves kora óta mindent ennek rendelt alá, sokan mondták, hogy nem olyan tehetséges, nem olyan erős, nem olyan adottságokkal megáldott, de azt gondolom, itt jön az a dolog, hogy ki mennyit tud alárendelni a sikerességnek" - hangsúlyozta Gyulay Zsolt.

Kopasz Bálintnak a kezdetek óta az édesanyja az edzője - 15 éve.

"Irénnel még együtt kajakoztunk, fantasztikus és nagyon elhivatott.

Burokban tartja Bálintot, de hát így lehet megőrizni ezt a fajta eredményességet, tudatosságot, a mai világban sok minden elviszi az ember figyelmét.

Ez az olimpia megmutatja, hogy akik ennyire alárendelnek mindent a sportnak, oda tudnak érni, legyen szó Szilágyi Áronról vagy Tóth Krisztiánról" - említette.

A Kopasz mögött ezüstérmes Varga Ádámot "nem lehet kihozni a sodrából", a hosszú kezével nyugodtan kajakozik, Gyulay Zsolt szerint pedig még gyorsulhat is.

A női versenyzőkről elmondta, Lisa Carrington kirobbanó formában van, ezért talán ideálisabb lett volna, ha Kozák Danuta nem áll rajthoz párosban, így egyesben több esélye lenne az új-zélandi ellen 500-on - és még négyesben is nehéz lesz győzniük a magyaroknak szerinte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×