eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Szöllősi-Zácsik Szandra a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország – Svédország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. augusztus 2-án. A magyar válogatott 26-23-ra nyert és bejutott a negyeddöntőbe.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Zácsik Szandra: nem nekünk van veszíteni valónk, hanem a norvégoknak

A játékban és a fejekben is rendet tettek a női kézilabdázóknál, ez kellett ahhoz, hogy bejusson a csapat az olimpiai negyeddöntőbe. Bíró Blankában van tüske: "ha több pontot szerzünk az elején..."

Szöllősi-Zácsik Szandra szerint sokat javult a válogatott játéka, ennek köszönhetően győzte le a spanyolok után a svédeket is, és jutott be a tokiói olimpia negyeddöntőjébe.

„Nagyon mélyről indultunk, de bízom abban, hogy a csúcson fogjuk végezni. Folyamatosan javuló tendenciát mutatunk, egyre jobb a játék, egyre jobb a védekezés, és a kapusteljesítmény is jön ezáltal, ami extra volt a legutóbbi két meccsen. Bízom abban, hogy most már erőre kaptunk, és mindenkinek van annyi önbizalma, hogy neki tudunk menni a norvégoknak.”

Az átlövő szerint a szerdai negyeddöntővel kapcsolatban nem az olimpiai előtti felkészülési meccsből kell kiindulni, amikor tíz góllal jobbnak bizonyult az ellenfél. Ki fogják elemezni a rivális játékát, bár azt lehet tudni, hogy a norvégok sokat futnak – azt ígérte, ugyanúgy készülnek majd, mint az utolsó két meccsre.

„Nem nekünk van veszíteni valónk, hanem a norvégoknak, ezért bízom abban, hogy felszabadultan játszunk majd.”

Az Infostart kérdésére arról beszélt, hogy az első három találkozó után a védekezés rendbe tétele és a fejekben való rendrakás ugyanolyan fontos volt.

„Katasztrofális volt a védekezésünk, de sikerült összerakni és a fejekben is rendet tettünk.

Volt, hogy mást csináltunk, mint amiről a taktikai utasítás szólt, de aztán utolsó két meccsre ez is helyreállt. Sok beszélgetés, sokat videózás van ebben” – tette hozzá.

A tokiói tartózkodás ezzel a győzelemmel legalább két nappal megnyúlt, így az átlövő két gyermekére most a nagymama vigyáz majd: „a bébiszitter meg van oldva.”

Bíró Blanka ezúttal is kiválóan védett, sok ziccert hárított: 36 százalékos teljesítménye nagyban hozzájárult a diadalhoz.

„Nagyon örültem, hogy a többi meccs is nekünk jól alakult, és úgy léphettünk pályára, hogy a saját kezünkben volt a sorsunk. Csapatként küzdöttünk, ahogy a spanyolok ellen is.

Kicsit benne van az emberben a tüske, hogy mi van, ha több pontot szerzünk az elején, de az oroszok elleni meccs után aláírtam volna ezt.”

A kapus kiemelte: a csapat erőt fog meríteni a két győzelemből és megpróbál ezzel a lendülettel továbbmenni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×