eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, miután átvette a Budapest díszpolgára elismerést a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén, amelyet a szabadság napja alkalmából tartottak az Újvárosháza dísztermében 2014. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: törékeny még ez a csapat

A magyar női válogatott harmadik csoportmeccsén 17–13-ra győzött a házigazda japánok ellen a tokiói olimpia női vízilabdatornáján, és ezzel biztosította a helyét a negyeddöntőben. A magyar csapat a következő mérkőzését Kínával vívja vasárnap. A magyarok mérkőzését Faragó Tamás olimpiai-, világ és Európa-bajnok vízilabdázó, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte az InfoRádióban.

„Kicsit pofonütés állapotban ültünk le a képernyő elé, és azt gondoltuk, hogy ez inkább edzőmérkőzés lesz, és nem kell izgulnunk, hát végül izgultunk egy kicsit, mert az eleje döcögősen ment. Igazából a csoportmérkőzések eredményeit mindig a végeredmény tükrében kell majd vizsgálni, a legfontosabb, hogy nyertünk, hogy túl vagyunk rajta, és azon persze el lehet gondolkodni, hogy mennyire törékeny még mindig ez a csapat, amely képes bravúrra is, de tud nyögvenyelős mérkőzést is játszani” – értékelt a női válogatott szövetségi kapitányaként is világbajnokságot nyerő szakember.

Faragó Tamás szerint nem önmagában a védekezéssel volt gond Japán ellen, úgy látja, hogy a történelmi siker, az Egyesült Államok legyőzése után úgy gondoltuk, hogy megengedhetjük magunknak, hogy olyan könnyedén játsszunk. Hosszútávú következtetést ebből nem kell levonni, igazából a negyeddöntővel kezdődik az olimpia, a játékosok tisztában vannak azzal, hogy minden mérkőzésnek mi a súlya.

Kiemelte, hogy

a magyar válogatott legjobbjai közül többen is megmutatták ezen a meccsen, hogy vészhelyzetben oda tudják tenni magukat.

Arra számít, hogy most már meg kéne oldani, hogy csoportelső legyen a csapat (ez vasárnap Kína legyőzésével lehet meg), és akkor Kanada jöhet szembe a másik ötösből a negyeddöntőben, és az a csapat ígérkezik a legkönnyebb ellenfélnek.

„Örüljünk természetesen, de még ne tapsoljuk, mert messze még a vége,

sok minden történhet – figyelmeztetett Faragó Tamás. – Ahogy a csapat az amerikaiakkal játszott, az alapján van esély a döntőre.”

A magyar női pólóválogatott 2004-től mindig ott volt az olimpián, 2008-tól kezdve valamennyiszer bronzmérkőzést játszott – és bukott.

Szombaton magyar idő szerint reggel az Egyesült Államok lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele a csoportban, Faragó Tamás győzelmet vár, szerinte kijön a két vízilabda-kultúra közötti különbség.

„Arra számítok – tekintett előre –, hogy elsősorban nem fizikailag, hanem szellemileg tudjuk legyőzni az Egyesült Államok csapatát, habár hozzáteszem, az Egyesült Államokban az egyetemi bajnokságon kívül nincs bajnokság, tehát a idősebb játékosok kénytelenek Európába játszani, és az európai vízilabdát ők is megtanulták időközben.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×