eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Brazília-Magyarország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elek Gábor: tudunk körtáncolni a folyosón, de az hülyén néz ki

A védekezést okolta az oroszok elleni vereségért a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, és nem tudja, miért görcsös a csapat.

Harmadik csoportmérkőzését is elveszítette a tokiói olimpián a magyar női kézilabda-válogatott. A franciák elleni szoros és a brazilok elleni nagyobb különbségű vereség után ezúttal a címvédő oroszoktól kaptak ki a mieink 38–31-re.

„Ma sem úgy érkeztünk, hogy feladjuk, de az első öt perc után a védekezésünk szétesett. Az orosz lövők elől behátráltunk, ez nekem is talány. Sokat készültünk, hogy megállítsuk őket, mégis rengeteg gólt kaptunk átlövésből” – kezdte értékelését a magyar tudósítóknak, köztük az Infostart újságírójának Elek Gábor.

A szövetségi kapitány szerint bár az oroszok rosszul kezdték a tornát, hiszen egy pontot szereztek, a legjobb játékosállománnyal rendelkeznek, és erre a meccsre gulágra fenyegetéssel érkeznek.

„A félidőben is arról beszéltünk, hogy aki négy támadást ki tud egymás után védekezni, az tudja ezt a meccset megnyerni.

Mi sajnos belefogytunk, rosszul nézett ki a védekezés.”

A szakvezető azt pozitívumként értékelte, hogy kreatívabb volt a támadójáték a korábbiaknál és 31 gólt lőtt a csapat, amivel meccset lehetne nyerni. A Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita sérülése miatt egyedül maradt irányítóról,

Vámos Petráról azt mondta, az egyik üde színfolt.

A válogatottnak még matematikai esélye van a továbbjutásra, ehhez le kell győznie a spanyolokat és a svédeket is, és bízni a többi eredmény kedvező alakulásában.

„Nem fogom azt mondani, hogy nem látok esélyt, de azt is látni kell, hogy lelkileg és darabra is fogyunk. Óriási csoda kellene, de feladni nem fogjuk. Ugyanúgy felkészülünk, megcsináljuk a munkát, mint eddig, sőt, remélem, hogy kicsit jobban, mert ennek sok nyoma nincs a pályán.

Abban bízom, hogy lekerül a teher, és az hoz nekünk többletet, de borzasztóan el vagyok keseredve emiatt a teljesítmény miatt”

– fejtette ki.

Elek Gábor maga sem tudja megmondani, hogy mitől görcsös a csapat.

„Tudtuk, hogy ez nehéz csoport, de részelemekben jobbnak kell lenni, többet vártam. Sokat beszélgetünk arról, hogy felszabadultság nélkül nem fog ez működni. Mindig van öt perc, ami alatt elintézzük magunkat, utána nehezen tudunk hátrányból játszani.

Ha valami nem a szánk íze szerint történik, borzasztóan kétségbe tudunk esni. A meccs előtt is erről beszéltünk, hogy lesznek mélypontok, de nem mindegy mennyi ideig tartanak és mennyi idő alatt jövünk ki belőlük."

Azt mondta, ebben a helyzetben még csapatprogramot sem lehet szervezni, hogy kicsit kizökkentsék a játékosokat.

„Be vagyunk zárva. Tudunk körtáncolni a folyosón, de az meg hülyén néz ki.”

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×