eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A francia Grace Zaadi Deuna (b2) és Edwige Beatrice (b3), valamint Szucsánszki Zita (b), Kisfaludy Anett (j2) és Tomori Zsuzsanna (j)  a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as nyári olimpia női kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen a tokiói Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Tomori Zsuzsanna: most már nyomhatunk egy all int

A női kézilabda-válogatott tagja is keresik a rossz szereplés okát a tokiói olimpián.

„Nagyon csalódott és dühös is vagyok, mert amit megbeszéltünk a brazil meccs után, abból semmi sem valósult meg. Átjáróház volt a védelem. Azt beszéltük meg, hogy az oroszoknak nemhogy levegőt sem hagyunk, momentumot sem, ehelyett kísérgettük őket, hogy gólt tudjanak lőni” – kezdte értékelését Tomori Zsuzsanna átlövő az oroszok elleni vereség után.

Azt mondta, pozitív, hogy támadásban kezdtünk éledezni, de 38 gól mellett nem lehet meccset nyerni, és a kapusoknak sem segítettek megfelelően.

Tomori Zsuzsanna sem érti a mostani szereplést, hiszen

erre nem utalt semmi az elmúlt időszakban vagy a felkészülés alatt.

Ahogy elkezdődik a meccsünk, vagy 5 perc után vágják el a fonalat, vagy az elejétől nem találjuk. Sokkal jobb játékot, több önbizalmat mutattunk, és ahogy elkezdődött a torna, ez valahogy megtört. Lehet, hogy nem látszik kívülről, de próbálkozunk, próbálkozunk, csak nem jön össze. Kaparunk érte, de nem akar összeállni.”

A folytatásról azt mondta: mindent egy lapra kell feltenni a következő két meccsen, a spanyolok és a svédek ellen.

„Nyomhatunk egy all int, menni kell előre, és ha megvan a négy pont, megnézzük, mire lesz elég. Nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, és

nem szeretném, hogy ilyen arccal menjünk haza.”

Schatzl Nadine szerint a védekezésen ment el a meccs. „Rengeteg a 38 gól, nem tudom, mikor kaptunk ennyit. Pedig jól indult, odavertünk, ütköztünk, de nem tudom, miért tűnt ez el.”

A szélső szerint a hit is hiányzott, emellett nincs sikerélmény és Szucsánszki Zita sérülése is megviselte a csapatot.

„Nehéz mit mondani a harmadik nagy pofon után, nem akar összejönni, amit szeretnénk. A folytatás nehéz lesz, de megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat. Két meccs van hátra és az ellenfelek is bukhatnak, de sajnálom, hogy megint a számolgatás került előtérbe.”

Hozzátette: valamennyit használt a brazil meccs után tartott megbeszélés, mert támadásban jobban járt a labda, de sok a kapott gól. Várhatóan most is tart hasonló beszélgetést a keret, de

először mindenki magában rendezi le a vereséget.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×