eur:
394.39
usd:
371.66
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. A címvédő magyar sportoló az ötödik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vigasz Hosszú Katinkának: „nincs semmi gond, így is nagyon szeretlek”

Édesapja vigasztalta Hosszú Katinkát: a háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag címvédőként „csupán” ötödikként végzett a tokiói ötkarikás játékokon 400 méter vegyesen.

Édesapja, Hosszú István nagyon csalódott volt, amiért lányának ezúttal nem sikerült a dobogón végeznie, hiszen évek óta egyeduralkodója volt a 400 méteres női vegyesúszásnak.

A Blikknek nyilatkozva elmondta: „Összegyűltünk családilag, a nővéremékkel és Katinka unokatestvérével közösen néztük nálam a 400 vegyes döntőjét. Úgy láttam, hogy a lányom túlságosan erősen kezdte a futamot, a végére pedig elfogyott az ereje. Sajnos, rossz időt úszott” – fogalmazott Hosszú István, aki telefonon beszélt lányával a finálét követően. „Mit is mondhattam volna neki, minthogy

fel a fejjel, Katinka! Nincs semmi gond, így is nagyon szeretlek.

Tudja, hogy még van esélye a javításra, a többi számában ezerrel küzd majd azért, hogy érmet szerezzen.”

Mint arról az Infostart is beszámolt, az úszónő a vasárnapi futamot illetően úgy fogalmazott: „Nem tudom, mi történt a medencében. Azt tudom, hogy mindent kiadtam magamból, ez volt a maximum. Tegnap éreztem, hogy lehet ebben még két–három másodperc, de ma ez nem ment. Ez nem reggel kérdése, mindenkinek reggel van. Még van három szám, most nem fér bele a kesergés, azokra kell összeszednem magam.”

A mindössze 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória sokkal boldogabb lehetett honfitársánál, a hatodik helyen végzett élete első olimpiáján, a 400 vegyes fináléjában.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×