eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
LONDON, ENGLAND - JULY 11: Novak Djokovic of Serbia celebrates winning match point during his mens Singles Final match against Matteo Berrettini of Italy on Day Thirteen of The Championships - Wimbledon 2021 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 11, 2021 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

Győzködni kellett Djokovicot

A horvát magasugró Blanka Vlasic beszélte rá a szerb Novak Djokovicot, hogy induljon el a pénteken kezdődő tokiói olimpia férfi teniszversenyén.

A wimbledoni Grand Slam-torna megnyerése után a világelső fontolóra vette, hogy visszalép az ötkarikás játékoktól a koronavírus-járvány alatt hozott szigorú korlátozások és a zárt kapus lebonyolítás miatt, de végül úgy döntött, mégis elutazik Japánba. Megfogalmazása szerint ez csak a hazaszeretetének és a Szerbia iránti érzéseinek köszönhető.

"Nem örülök a Japánban érvényben lévő különféle korlátozásoknak, és annak sem, hogy nem játszhatunk nézők előtt, de elengedhetetlen, hogy az országomat képviseljem az olimpián" - nyilatkozta.

Djokovic elárulta, hogy néhány napja találkozott az olimpiai ezüst- és bronzérmes Blanka Vlasiccsal, aki azt mondta neki, az emberek csak arra emlékeznek majd, hogy ki nyerte az érmeket, nem pedig arra, hogy milyen körülmények között, például voltak-e szurkolók, vagy sem.

"A szavai megragadtak bennem, és örülök, hogy úgy döntöttem, részt veszek az olimpián.

Amiket mondott, arra ösztönöznek, hogy a lehető legjobb teniszt játsszam, és bízom benne, hogy az idei szezonban eddig elért hatalmas sikereim után megnyerhetem az aranyérmet" - mondta.

Még egyetlen teniszező sem nyerte meg ugyanabban az évben mind a négy Grand Slam-tornát és az olimpiát, Djokovic lehet az első, akinek ez sikerül, hiszen idén az ausztrál és a francia nyílt bajnokságon, valamint Wimbledonban is győzni tudott.

"Az olimpia és az US Open megnyerése a legjelentősebb célkitűzésem a szezon hátralévő részében. Tele vagyok magabiztossággal, és motivált vagyok, hogy a lehető legjobban képviseljem Szerbiát. Éremre vágyom Tokióban, ami remélhetőleg arany lesz, majd elutazom New Yorkba, hogy teljessé tegyem az idei évemet" - nyilatkozta a 34 éves Djokovic.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael szombaton az iráni támadás veszélye miatt lemondta a peszáchi ünnepre tervezett iskolai kirándulásokat és ifjúsági programokat, valamint teljes készültségbe helyezte a fegyveres erőket, több tucat harci repülőgépet állítva hadrendbe - jelentette be Daniel Hagari ellentengernagy a Reuters tudósítása szerint. Eközben Joe Biden amerikai elnök szombaton délután megszakította delaware-i hétvégi programját, hogy Washingtonban konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával a Közel-Keleten zajló eseményekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×