eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Varnyú Alex a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtőzében Szófiában 2019. március 8-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varnyú Alex már Pekingben, de nem ő indul a váltó elődöntőjében

Még nem találkozhatott a koronavírus fertőzése miatt a téli olimpiára később kiutazó korissal a szakmai stáb.

Helyi idő szerint csütörtök délután megérkezett a pekingi téli olimpiára Varnyú Alex rövid pályás gyorskorcsolyázó, aki koronavírus-fertőzés miatt csatlakozik ilyen későn a többiekhez.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere elmondta, hogy Varnyú csütörtökön még nem tud jégre menni és este vagy pénteken találkozhatnak vele először, ha a megérkezésekor vett mintájával elvégzett teszt negatív eredményt hoz.

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett pénteken a váltó elődöntőjében még Nógrádi Bence lesz biztosan bevethető. Varnyú pedig akkor, ha kiengedik a szállodai kötelező karanténból, és a hosszú út után megfelelő állapotban lesz. A magyarok ebben a számban szerezték az ország történetének első téli olimpiai aranyérmét. A staféta fináléját szerdán tartják.

Bánhidi elmondta, hogy női 1500 méteren Jászapáti Petra mellett nem Kónya Zsófiának, hanem a tartaléknak jelölt Sziliczei-Német Rebekának szavaztak volna bizalmat, mert ezen a távon jobbnak tartják és megérdemelné a pekingi indulást, technikai okok miatt azonban a cserére nem kerülhet sor. A nemzetközi szövetség csütörtökön arról tájékoztatta a magyar küldöttséget, hogy Sziliczei-Németet nem lehet becserélni, így mégis Kónya szerepel a leghosszabb egyéni távon is jövő szerdán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×