eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
DEBRECEN, HUNGARY - JANUARY 26: Shaolin Sandor Liu of Hungary reacts after the Men 5000m Relay final race during the ISU European Short Track Speed Skating Championships at the Foenix Arena on January 26, 2020 in Debrecen, Hungary. (Photo by Oliver Hardt - International Skating Union/International Skating Union via Getty Images)
Nyitókép: Oliver Hardt - International Skating Union/International Skating Union via Getty Images

Dráma Pekingben: esélye sem volt a döntőre a címvédő magyar váltónak

Egy elrontott váltás miatt behozhatatlan hátrányba került a magyar férfi staféta a rövid pályás gyorskorcsolyaváltó elődöntőjében.

A pénteki gyorskorcsolyás olimpiai program magyar szempontból legizgalmasabb pillanata a férfi váltók elődöntőjével jött el. Négy éve ebben a számban szerezte meg története első téli olimpiai bajnok címét Magyarország. Most a dél-koreaiakkal, a hollandokkal és az oroszokkal kellett megküzdeni a jövő szerdai döntőbe jutásért, ahová a két futam első két-két helyezettje léphetett tovább.

A másik ágon elsőként Kína, Kanada, Japán és Olaszország küzdött egymással, és Kanada, valamint Olaszország jutott döntőbe, miután az egyik kínai versenyző jó pozícióban elesett. Később azonban a versenybírók úgy döntöttek, hogy a hazaiak is indulhatnak majd a szerdai döntőben.

A magyar stafétában Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett az újonc Nógrádi Bence kapott lehetőséget, mert Varnyú Alex, aki korábban koronavírusos volt, csak csütörtökön érkezett meg Pekingbe.

Liu Shaolin Sándor az 500 méteres selejtező után azt mondta,

a magyar váltó teljesen új taktikával indul, amelyet még eddig ők sem próbáltak ki.

Nógrádi Bence rajtolt el, és a negyedik helyen kezdett. A magyar csapat teljesen más ritmusban kezdett váltani, mint az ellenfelek, de még a féltávnál is az utolsó helyen köröztek a magyarok. 19 körrel a vége előtt Liu Shaolin Sándor feljebb jött egy hellyel, de aztán ismét leszakadt a magyar egység. 11 körrel a vége előtt Nógrádi és Krueger elrontott egy váltást, és pillanatok alatt tízméteres hátrányba kerültek a magyarok. Ezzel el is dőlt a továbbjutás, nem volt esélye a továbblépésre a címvédő váltónak.

Dél-Korea és az orosz váltó jutott a döntőbe, a hollandok két ezreddel maradtak le a második helyről, ők és a magyarok csak a B-döntőben folytathatják.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×