eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin
Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, Liu Shaoling Sándor (b-j), a magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltójának tagjai a csapatverseny virágceremóniáján a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bronzérmes a téli olimpián a magyar vegyesváltó

Újrarajtoltatás, videózás, rettenetesen izgalmas körülmények között dőlt el a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaérem sorsa a pekingi téli olimpián.

Parádés elődöntős futama után nem változtatott a magyar szakvezetés a döntő előtt, a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállításban vágott neki Magyarország a pekingi olimpia rövidpályás gyorskorcsolya verseny vegyes váltó fináléja előtt - Kanada, Kína és Olaszország ellenfeleként.

Jászapáti Petra kezdett, rögvest egy ütközés történt - magyar részvétellel, de az olasz versenyző lökte Jászapáti elő a kanadait -, emiatt új rajt következett, gyors korcsolya-ellenőrzés és szerviz után.

Az első két embernél a negyedik helyen haladt a négyes, Liuék behozták a harmadik, majd a második helyre a csapatat, de egy kanadai-magyar összeérésnél Jászapáti Petra kibillent és esett, ami miatt videózás kezdődött a futam után - magyar negyedik helyes befutás után.

Ekkor már biztos volt, hogy Kína aranyérmes - amely két kizárásnak köszönhetően lehetett egyáltalán a fináléban -, Olaszország pedig a második helyen végez.

A videózást követően eldőlt:

Magyarország bronzérmes,

Kanada kizárása után.

A dobogós csapat tagja Krueger John-Henry is, aki a negyeddöntőben szerepelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×