eur:
390.67
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, Liu Shaoling Sándor (b-j), a magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltójának tagjai a csapatverseny virágceremóniáján a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bronzérmes a téli olimpián a magyar vegyesváltó

Újrarajtoltatás, videózás, rettenetesen izgalmas körülmények között dőlt el a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaérem sorsa a pekingi téli olimpián.

Parádés elődöntős futama után nem változtatott a magyar szakvezetés a döntő előtt, a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállításban vágott neki Magyarország a pekingi olimpia rövidpályás gyorskorcsolya verseny vegyes váltó fináléja előtt - Kanada, Kína és Olaszország ellenfeleként.

Jászapáti Petra kezdett, rögvest egy ütközés történt - magyar részvétellel, de az olasz versenyző lökte Jászapáti elő a kanadait -, emiatt új rajt következett, gyors korcsolya-ellenőrzés és szerviz után.

Az első két embernél a negyedik helyen haladt a négyes, Liuék behozták a harmadik, majd a második helyre a csapatat, de egy kanadai-magyar összeérésnél Jászapáti Petra kibillent és esett, ami miatt videózás kezdődött a futam után - magyar negyedik helyes befutás után.

Ekkor már biztos volt, hogy Kína aranyérmes - amely két kizárásnak köszönhetően lehetett egyáltalán a fináléban -, Olaszország pedig a második helyen végez.

A videózást követően eldőlt:

Magyarország bronzérmes,

Kanada kizárása után.

A dobogós csapat tagja Krueger John-Henry is, aki a negyeddöntőben szerepelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×