eur:
393.15
usd:
362.27
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók (elöl) edzenek a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Short track - Magyarország döntős vegyesváltóban a téli olimpián

Elődöntőjét is megnyerve jutott fináléba a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott a 2000 méteres vegyesváltóban.

Kanada és Olaszország ölébe hullott a két döntős hely az első elődöntőből a pekingi olimpia rövidpályás gyorskorcsolya számainak vegyes váltójában (2000 m), miután az éremesélyes hollandok kicsúsztak a futamban.

A második futamban jöhettek a magyarok, egy cserével, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra és Liu Shaolin Sándor maradt, Liu Shaoang azonban beszállt Krueger John-Henry Krueger helyett.

Az ellenfelek: Kínai, Egyesült Államok, Orosz olimpiai csapat.

Jászapáti Petra a külső íven az élen korcsolyázva próbálta kikerülni a verekedést - sikerrel. Kónya Zsófia a második helyet őrizte meg leváltása előtt, de a Liu fivérek az élre hozták vissza a négyest. Féltávnál az amerikaiakkal mentek a magyarok az élen, de Kína nagyon kapaszkodott a vége felé, Liu Shaolin Sándor viszont csakúgy, mint az első futamban, a végén megint mindenkit megviccelt:

Magyarország döntős! (A futam után hosszasan videóztak akadályozások miatt a bírók, ítéletük alapján Magyarország mögött Kína jutott tovább, az oroszokat és az ameriakat is kizárták.)

Döntő: fél 3 körül. Ellenfelek: Kína, Kanada, Olaszország.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×