eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók (elöl) edzenek a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Short track - Magyarország döntős vegyesváltóban a téli olimpián

Elődöntőjét is megnyerve jutott fináléba a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott a 2000 méteres vegyesváltóban.

Kanada és Olaszország ölébe hullott a két döntős hely az első elődöntőből a pekingi olimpia rövidpályás gyorskorcsolya számainak vegyes váltójában (2000 m), miután az éremesélyes hollandok kicsúsztak a futamban.

A második futamban jöhettek a magyarok, egy cserével, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra és Liu Shaolin Sándor maradt, Liu Shaoang azonban beszállt Krueger John-Henry Krueger helyett.

Az ellenfelek: Kínai, Egyesült Államok, Orosz olimpiai csapat.

Jászapáti Petra a külső íven az élen korcsolyázva próbálta kikerülni a verekedést - sikerrel. Kónya Zsófia a második helyet őrizte meg leváltása előtt, de a Liu fivérek az élre hozták vissza a négyest. Féltávnál az amerikaiakkal mentek a magyarok az élen, de Kína nagyon kapaszkodott a vége felé, Liu Shaolin Sándor viszont csakúgy, mint az első futamban, a végén megint mindenkit megviccelt:

Magyarország döntős! (A futam után hosszasan videóztak akadályozások miatt a bírók, ítéletük alapján Magyarország mögött Kína jutott tovább, az oroszokat és az ameriakat is kizárták.)

Döntő: fél 3 körül. Ellenfelek: Kína, Kanada, Olaszország.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×