eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang (j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség előtti napon a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Különleges társasághoz csatlakoztak a Liu fivérek

Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang csatlakozott Rotter Emíliához, Szollár Lászlóhoz, valamint a Nagy testvérpárhoz, Mariannához és Lászlóhoz: immár két olimpiai érmük van a téli sportágakban.

A téli olimpián történetében eddig aranyérmet a 2018-as rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjai, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang nyertek.

A testvérpár most egy másfajta nézőpontból is a valaha volt legsikeresebb téli olimpikonjaink közé került: immár két olimpián szereztek érmet magyar színekben.

Hasonlóra korábban csak két műkorcsolyázó páros, Rotter Emília és Szollás László (1932, 1936), valamint Nagy Marianna és Nagy László (1952, 1956) volt képes. Az említett kétszer két érem bronz volt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×