eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
PARIS, FRANCE - AUGUST 31: Luca Ekler of Team Hungary, Zimo Chen of Team China, Friederike Brose of Team Germany, Milagros del Valle Gonzalez of Team Argentina and Karen Tatiana Palomeque Moreno of Team Colombia competes during the Womens 100m - T38 Round 1 Heat on day three of the Paris 2024 Summer Paralympic Games at the Stade de France on August 31, 2024 in Paris, France. (Photo by Tom Weller/VOIGT/GettyImages)
Nyitókép: Tom Weller/VOIGT/GettyImages

Ekler Luca ötödik lett 100 méteren a paralimpián

Az atléta Ekler Luca az ötödik helyen végzett 100 méteren a T38-as kategóriában a párizsi paralimpián.

A magyar versenyző vb-címvédőként indult ebben a számban, de előfutama után emlékeztetett rá, hogy májusban, amikor a vb-győzelmét aratta Kóbéban, az idény elején még senki nem volt igazán formában, ráadásul többen – köztük a világcsúcstartó brit Sophie Hahn – hiányzott abból a mezőnyből. Úgy vélekedett, hogy legjobb esetben harmadik lehet, ehhez azonban valószínűleg egyéni csúcs kell futnia.

A délelőtti előfutamában 12.63 másodperccel harmadik lett, összességében pedig a negyedik legjobb időt érte el.

Az esti fináléban a Stade de France megtelt lelátói előtt a nyolcas pályán futott. Többen is jobban rajtoltak nála, de sikerült felzárkóznia, többek között megelőzte a hetes pályán mellette futó Hahnt. Ugyanakkor középen két kolumbiai és egy görög sprinter volt a leggyorsabb: végül Karen Tatiana Palomeque Moreno győzött, aki 12 századot faragott a világrekordból. Ekler – aki fő számában, távolugrásban, illetve a 400 méteren később szerepel majd – 12.78 másodperccel lett ötödik.

A TFSE 25 éves sportolója három éve, a tokiói paralimpián negyedik volt ebben a számban.

„Sajnos a rajtom érzésre nem sikerült olyan jól. Majd vissza kell nézni, hogy volt, de nekem általában ez szokott gyengébb lenni” – mondta az M4 Sportnak a versenye után, hozzátéve, azt viszont sikerült megvalósítania, hogy menjen Sophie Hahnnal. Meg is lepte, hogy ez sikerült neki, de az is, hogy mellette a másik oldalán az ausztrál Rhiannon Clarke is tartotta velük a lépést, sőt kicsit előrébb is volt, ami egy kicsit talán kizökkentette az utolsó harminc-negyven méteren a ritmusából.

Ekler Luca úgy fogalmazott, hogy az egyik legnehezebb feladatán túl van, már alig várja a távolugrást, amihez magabiztosan tud odaállni.

Eredmények T38, női 100 m:

1. Karen Tatiana Palomeque Moreno (Kolumbia) 12.26 mp

2. Lida Maria Mantopulu (Görögország) 12.49

3. Darian Faisury Jimenez Sanchez (Kolumbia) 12.53

...5. EKLER LUCA 12.78

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 22:10
×
×
×
×