eur:
397.92
usd:
364.1
bux:
70321.83
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Böde-Bíró Blanka (b) és Vámos Petra (j) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzés végén a villeneuve-dascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án. A svéd válogatott 36-32-re győzött.
Nyitókép: Illyés Tibor

Kétszer szakadt meg a szívünk – a magyarok keddje az olimpián

Kétszer szakadt meg a szívünk: mind a két női csapatunk nagyon közel volt a bravúrhoz, de nem jutott be az elődöntőbe. A kézilabdázók a svédektől, a vízilabdázók az amerikaiaktól kaptak ki.

ATLÉTIKA. Bánhidi-Farkas Petra 640 centit ugrott a női távolugrás selejtezőjében, ezzel nem jutott a döntőbe.

BIRKÓZÁS. A 77 kg-os kötöttfogásúak között Lévai Zoltán legyőzte első ellenfelét, a török Burhan Akbudakot, de utána nagyon szoros csatában kikapott az azeri Sanan Suleymanovtól. Miután a nap későbbi részében a BHSE birkózójának legyőzője nem jutott be a finálé, Lévai Zoltán nem folytathatja szerdán a vigaszágon.

KAJAK-KENU. Minden magyar egység továbbjutott a középdöntőbe, sőt, a női kajak négyes (Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra) már egyenesen a döntőbe. A férfi kajak négyes (Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor), valamint kajak kettesben Nádas Bence, Tótka Sándor és Kopasz Bálint, Varga Ádám egyenesen a középdöntőbe jutott. A Kiss Ágnes, Nagy Bianka női kenu kettes és a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra, valamint a Pupp Noémi, Fojt Sára kajak kettesek, továbbá az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kenu kettes sikerrel pótvizsgázott a reményfutamban.

KÉZILABDA. Tíz, de talán még öt másodperccel a dudaszó előtt még 29-28-ra vezetett és az elődöntőbe jutásra állt a női válogatott a svédek ellen. Akkor gólt kapott, majd a hosszabbítást elveszítette. A 36-32-es vereséggel a magyar csapat befejezte szereplését, hatodik lett.

VITORLÁZÁS. Az ILCA-7-es kategóriában szerdára halasztották a dupla szorzós éremfutamot. Vadnai Jonatán a hatodik helyről indul majd.

VÍZILABDA. A női válogatott a negyeddöntőben az Egyesült Államok gárdájával játszott. Óriási csatában kétszer is vezetett, de végül 5-4-re kikapott. Az öt kapott gólból kettőt kettős emberhátrányból lőttek az amerikaiak. A magyar csapat csütörtöktől az 5. helyért küzd, először a görögök ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Nagy esés után visszapattanás kedden az amerikai tőzsdéken, de a mai napnak is van nagy vesztese

Nagy esés után visszapattanás kedden az amerikai tőzsdéken, de a mai napnak is van nagy vesztese

Jelentős esést szenvedtek el tegnap a globális részvénypiacok, miután a befektetőkben felerősödtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek és azt kezdték árazni, hogy a Fed elkésett a kamatvágásokkal; eközben a japán jenre épített "carry trade" kis túlzással összeomlott a deviza erősödése miatt, ami hullámokat vert a globális piacokon; és végül a közel-keleti helyzet éleződése miatt a geopolitikai feszültségek is megnőttek. A tegnapi zuhanás után ma reggel megérkezett a visszapattanás, a japán tőzsde közel 10 százalékot ralizott, és Európában is eleinte úgy tűnt, hogy fellélegzés jöhet, azonban nem sokkal a kereskedés félideje előtt elkezdett lefordulni a piac, majd az újabb fordulatot az USA felpattanása okozta, ami az európai tőzsdéket is felfelé kezdte húzni délután.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×