eur:
393
usd:
361.93
bux:
73374.02
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay

Párizsi rablótámadás: tévésekre támadtak az olimpián

Párizs északkeleti részén történt az aggodalomra okot adó eset.

A Nine nevű ausztrál tévécsatorna két, az olimpiára érkező munkatársát megtámadták Párizsban.

Christine Ahern, a csatorna riportere azt mondta, hogy a két tévés a nemzetközi közvetítési központból sétált vissza a szállására, amikor egy csapat rájuk támadt.

„Ez egyértelműen rablás volt, mert a hátizsákokra utaztak. Nem használtak fegyvert, de jelentős támadás történt. A két kollégának sikerült elmenekülnie, ám az eset aggodalomra ad okot” – fogalmazott a riporter.

A két tévésnek nem esett bántódása, már újra dolgoznak, de megrázta őket, ami történt.

Az esetet jelentették a rendőrségnek. A támadás még hétfőn történt, de szerdán számoltak be róla a sajtónak.

A Nine sportműsorokért felelős igazgatója, Brent Williams emlékeztette a helyszíni munkatársakat, hogy maradjanak éberek, és az állítólagos támadást „súlyos fizikai jellegűnek” minősítette.

A Guardian által látott belső feljegyzésben Williams azt írta, hogy a mintegy 200 fős párizsi stábnak óvatosnak kell lennie, amikor a város északkeleti részén lévő közvetítési központba ingázik.

Címlapról ajánljuk

Rajtaütés Németországban: iszlám központokra csapott le a rendőrség több tartományban is

Az önálló tartománynak számító Hamburgban és több más németországi tartományban radikálisnak tartott iszlám központokat kutatott át a rendőrség. A hatósági razziákra a hajnali órákban került sor, ezúttal is Nancy Faeser belügyminiszter utasítására. Hasonló országos rajtaütés volt tavaly novemberben is. Az egyesületeket a terrorizmus támogatásával, illetve alkotmányellenes tevékenység folytatásával gyanúsítják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?

Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?

6,75%-ra csökkent tegnap az alapkamat, és 6,5% a tízéves állampapír referenciahozama. Ilyen körülmények között összetehetik a két kezüket azok, akik 6-7% közötti kamattal jutnak lakáshitelhez, hiszen azon a kamatszinten vehetnek fel kölcsönt, mint maga az állam. Márpedig a hitelfelvevők többsége meg tudja ezt tenni, köszönhetően a bankok közötti versenynek. Megnéztük, mit üzen a múlt azoknak, akik mégsem szeretnének lakáshitelt felvenni, mert túl magasnak találják a 6% feletti piaci lakáshitelkamatokat; kereken egy évtizeddel ezelőtt ugyanis ugyanazon a szinten tartózkodtak a hitelkamatok, mint ma. Jó híreink vannak számukra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×