eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Minden idők második legnépesebb paralimpiai csapata utazik Rióba

Tíz magyar érmet vár a jövő szerdán kezdődő riói paralimpiai játékokon a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. Szabó László az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a kinti szervezettség és jegyeladások tekintetében vannak aggodalomra okot adó jelek.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint véget ért egy korszak, amikor a magyar parasportolókat, és ezen keresztül a fogyatékkal élőket félrebillentett fejjel, bárgyú mosollyal, kedves simogatással fogadott társadalmi közegnek tekintjük.

„43 fős a magyar paralimpiai csapat, ez minden idők második legnagyobb létszámú delegációja, Sydneyben voltak ennél többen a paralimpikonok. Az elnyert kvótaszámot tekintve viszont ez a legmagasabb létszámú csapat, Sydneyben ugyanis voltak csapataink, most sajnos nincsenek, mindenki egyéni kvótát nyert.”

Szabó László a szeptember 7-én kezdődő riói paralampián tíz érmet vár a magyar sportolóktól.

„Hagyományosan úszásban, vívásban és asztaliteniszben vagyunk a legerősebbek. Most is ez a három sportág az, ahonnan az érmeink többségét várjuk. Sors Tamás úszásban paralimpiai bajnokként utazik ki, Pálos Péter pedig asztaliteniszben címvédő. A párbajtőröző és a tőröző lányoktól egyénileg és csapatban, Osváth Richárdtól kard egyéniben várhatunk esetleg érmeket. Az úszók és az asztaliteniszezők között többen vannak, akik éremesélyesek. Atlétikában, kajak-kenuban, erőemelésben, dzsudóban is van esélyünk éremre, összesen tizennégy sportágnak vesznek részt a paralimpiai sportolók.”

A paralimpiai bizottság elnöke az InfoRádiónak adott interjújában arról is beszélt, hogy a kinti szervezettség és jegyeladások tekintetében vannak aggodalomra okot adó jelek. Szabó László kérdésünkre elmondta még: a paralimpikonok az olimpikonokhoz hasonló összegben kapnak életjáradékot, ugyanakkor az eredményesség tekintetében feleakkora a támogatásuk. Itt szerinte lesz lehetőség az emelésre. A Gerevich-ösztöndíjból viszont az elmúlt években már több pénzhez juthatnak a paralampikonok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×